Dodanění zrušené životní pojistky

• (neregistrovaný)

13. 11. 2013 9:42

Prosím někoho o radu. Od roku 2002 mám životní pojištění a uplatňuji si v ročním vyrovnání daní cca 8200,- Kč. Nyní chce zaměstnavatel přispívat a zřídit nám nové životní pojištění. Vím, že můžu mít i dvě, ale kdybych chtěla jen jedno. Můžu si svoje zrušit, vybrat peníze a nechat jen to nové - kolik bych musela vracet Fú nebo můžu převést z jedoto životka již naspořené peníze do druhého, pak ho zrušit a nic nedanit a nepodávat Daň.přiznání u FÚ. Děkuji moc za pomocnou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 11. 2013 10:04

RenataH (neregistrovaný)

Re: dodanění zrušené životní pojistky
      Pokud si uplatňujete 8200 Kč každý rok, tak byste při zrušení musela zaplatit kolem 15 tis na daních. FÚ tvrdí, že když peníze pojišťovna ihned převede na novou pojistku, dodaňovat se nemusí. Současný ZDP ale mluví jinak. Já bych doporučovala snížit na minimální splátku a zrušit až v roce 2015, kdy už se při převodu na novou pojistku nebude muset dodanit.

• 13. 11. 2013 10:46

eko (neregistrovaný)

a také bych si dopředu zjistila, kolik vlastně při předčasném ukončení smlouvy dostanu, bude tam ztráta ....abyste pak nebyla překvapená a zklamaná

• 13. 11. 2013 13:18

Lisperka (neregistrovaný)

Děkuji moc oběma :o)) - můžu se ještě zeptat na kolik si myslíte, že si můžu to jedno životní pojištění snížit, když mi bude zaměstnavatel platit 800,- Kč měsíčně. A kde je napsané, že od roku 2015 se už nebude muset danit při převodu na novou pojistku.

• 13. 11. 2013 19:25

RenataH (neregistrovaný)

zkuste se podívat na zákon o daních z příjmu tady na liště, §15 odst.6), na kolik snížit, to nevím, záleží na pojistce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).