Re: dodanění zrušené životní pojistky
Pokud si uplatňujete 8200 Kč každý rok, tak byste při zrušení musela zaplatit kolem 15 tis na daních. FÚ tvrdí, že když peníze pojišťovna ihned převede na novou pojistku, dodaňovat se nemusí. Současný ZDP ale mluví jinak. Já bych doporučovala snížit na minimální splátku a zrušit až v roce 2015, kdy už se při převodu na novou pojistku nebude muset dodanit.
Re: dodanění zrušené životní pojistky
Děkuji moc oběma :o)) - můžu se ještě zeptat na kolik si myslíte, že si můžu to jedno životní pojištění snížit, když mi bude zaměstnavatel platit 800,- Kč měsíčně. A kde je napsané, že od roku 2015 se už nebude muset danit při převodu na novou pojistku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 11. 2013 9:42
Prosím někoho o radu. Od roku 2002 mám životní pojištění a uplatňuji si v ročním vyrovnání daní cca 8200,- Kč. Nyní chce zaměstnavatel přispívat a zřídit nám nové životní pojištění. Vím, že můžu mít i dvě, ale kdybych chtěla jen jedno. Můžu si svoje zrušit, vybrat peníze a nechat jen to nové - kolik bych musela vracet Fú nebo můžu převést z jedoto životka již naspořené peníze do druhého, pak ho zrušit a nic nedanit a nepodávat Daň.přiznání u FÚ. Děkuji moc za pomocnou radu