Re: pardon, 70 %
>>Dobrý den,
>>prosím může nepodnikající osoba požádat o osobní
>>bankrot, pokud jsou půčjky nebankovní ( přátele,
>>rodina,
>>sousedé) + nějaké bankovní ale ty bankovní jsou
>>mnohem
>>menší, na platu má exekuci, takže neni schopna
>>splácet
>>ostatním... A dočetla jsem se, že při osobním
>>bankrotu
>>se zaplatí do 5 let 30% dluhu, ale kdo zaplatí ten
>>zbytek? Někdo nějakou osobní zkušenost? Děkuji za
>>radu...
>
>Pokud vím, těch 30 % musí dlužníkovi rodina, přátelé,
>sousedé (jak uvádíte) odpustit. Naštěstí osobní
>zkušenost nemám, ale čtu noviny.
Během 5ti let musí být splaceno NEJMÉNĚ 30%. Srážky se počítají jako při přednostní exekuci a může stát, že za těch 5 let může být splaceno více než 30%. Zbytek pak je "odpuštěný". Co jsem tak pochopila, tak odpustit nemusí, protože aby byl bankrot povolený, musí se na tomto věřitelé dohodnout. Pokud nebudou souhlasit, tak mu bankrot soud nepovolí.
I Vám děkuji, jde asi o 300 tisíc (nebankovní) a asi 100 bankovní, již běží i nějaká exekuce, ale dle mých informací by měla být do konce roku splacena. Nyní plat cca 16000 čisté a od prosince důchod 12000, pokud by ji tedy nechali pracovat, klidně by ještě těch pět let dělala, nevíte kolik nechávají nejmenší splátku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2013 10:16
Dobrý den,
prosím může nepodnikající osoba požádat o osobní bankrot, pokud jsou půčjky nebankovní ( přátele, rodina, sousedé) + nějaké bankovní ale ty bankovní jsou mnohem menší, na platu má exekuci, takže neni schopna splácet ostatním... A dočetla jsem se, že při osobním bankrotu se zaplatí do 5 let 30% dluhu, ale kdo zaplatí ten zbytek? Někdo nějakou osobní zkušenost? Děkuji za radu...