Re: Zápočtový list nebo potvrzení z ÚP?
Budu chtít teda radši i ten zápočťák, i to potvrzení z ÚP. Mám od něho vyplněný a podepsaný dotazník, kde uvádí, že exekuce nemá. Stačí to?
Děkuji.
A jak to prosím bude v případě, že zůstává na ÚP a u nás bude na DPP? Psala jsem ještě výš dotaz, že mi bylo řečeno, že nepůjde na pracovní smlouvu, ale na DPP a na ÚP pořád zůstává. Tak teď nevím, jestli mám ten ZL chtít. Potvrzení z ÚP asi nepotřebuju, nebo jo? Děkuji moc.
Děkuji.
A jak to prosím bude v případě, že zůstává na ÚP a u nás bude na DPP? Psala jsem ještě výš dotaz, že mi bylo řečeno, že nepůjde na pracovní smlouvu, ale na DPP a na ÚP pořád zůstává. Tak teď nevím, jestli mám ten ZL chtít. Potvrzení z ÚP asi nepotřebuju, nebo jo? Děkuji moc.
§ 294 OSŘ
(1) Ten, kdo přijímá zaměstnance do práce, je povinen vyžádat si od něho potvrzení vystavené tím, u koho naposledy pracoval, o tom, zda byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, kterým soudem a v čí prospěch. Takové potvrzení je povinen každý zaměstnavatel vydat zaměstnanci, který u něho přestal pracovat; to obdobně platí pro plátce jiných příjmů (§ 299), z nichž byly prováděny srážky, jestliže bylo jejich provádění ukončeno, ačkoliv pohledávka není uspokojena.
Ano, ať Vám ho předloží. Ale když na něm bude mít uvedené nějaké exekuční srážky ze mzdy, tak ty z DPP provádět nebudete. Kdyby Vám ale přišla exekuce na ostatní příjmy, tak mu bohužel tu odměnu exekutor sebere. Když u Vás bude končit DPP, tak mu také musíte vydat zápočťák ze zaměstnání u vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 11. 2013 10:49
Dobrý den, přijímáme zaměstnance, který je od září 2013 na ÚP. Mám po něm chtít i zápočtový list ze zaměstnání, kde byl do konce srpna 2013, nebo mám chtít jen potvrzení z ÚP, že už není v evidenci? Děkuji.