S.r.o. uplatnění ztráty x jiná činnost

• (neregistrovaný)

14. 11. 2013 11:11

Dobrý den,

dnes jsem se setkala s názorem že dle ZDP lze ztrátu vzniklou v minulých letech uplatnit jen za předpokladu, že zisk vznikl ze stejné činnosti, jako ztráta. Např. s.r.o. v r.2011 provozovala knihkupectví a vznikla ztráta. V roce 2012 provozuje knihkupectví opět ve ztrátě a zároveň začala podnikat ve stavebnictví a z této činnosti má zisk.
    Tak podle mé informace nelze ztrátu z knihkupectví uplatnit v r.2012, protože zde vzniklý zisk je ze stavebnin. Hledala jsem oporu v zákoně a nenašla, jen v §38na se hovoří o změně struktury výnosů. ale dle mého názoru pouze v souvislosti s podstatnou změnou ve složení společníků....

Prosím Vás tedy, jestli někdo neví, jak je to doopravdy?

Děkuji,
    mirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2013 11:12

mirka.p (neregistrovaný)

Re: S.r.o. uplatnění ztráty x jiná činno
      Pardon, tato informace se má týkat právnických osob. Tak jsem se soustředila, abych se vymáčkla srozumitelně, až jsem zapomněla na podstatný detail....

• 14. 11. 2013 11:17

alli (neregistrovaný)

daňovou ztrátu nelze odečíst opravdu jen v případě podstatné změny ve složení společníků, jak píšete, v ostatních případech lze odečíst

• 14. 11. 2013 11:20

mirka.p (neregistrovaný)

Moc děkuji za ujištění. Já se pravidelně vzdělávám, co se týče daní z příjmů ( i jiných daní) a právě mi bylo dost divné, že bych takto ( pro mě a mé klienty) podstatnou informaci nepostřehla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).