Elektronické podání-prosím

• (neregistrovaný)

14. 11. 2013 18:06

Dobrý podvečer,

moc prosím o radu v případě elektr.podání přehledu pro sociálku, kdy zpracovávám mzdy v programu, ze kterého nejde přímo přehled odeslat. Podnikatel si vyřídil certifikát, který má ve svém PC a je mimo město, kde mzdy zpracovávám já. Nemáte, prosém, zkušenost s tím, zda jde požádat poštu o nové odeslání certifikátu na můj PC a zda je tato služba zpoplatněna.

Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 11. 2013 19:19

láďa (neregistrovaný)

Re: elektronické podání-prosím
      A jak jste odesílali dosud? Pokud má podnikatel datovou schránku tak je možno vytvořený soubor mu přeposlat jako přílohu meilu a on to může zaslat datovkou.

• 14. 11. 2013 22:33

láďa (neregistrovaný)

Re: elektronické podání-prosím
      říjen a listopad můžete ještě papírově a od prosince se musíte s klientem domluvit na tom, že mu vytvořený soubor XML přepošlete jako přílohu meilu, on to podepíše el.podpisem a odešle na OSSZ.
      Pokud se týká nového zaslání certifikátu poštou, tak nemám zkušenosti.
      Připomínám ještě že pokud bude odesílat s el.podpisem, je potřeba se zaregistrovat na OSSZ abyste mohli zasílat přes tzv. VREP( veřejné rozhraní).
      Já jsem si tohle zjednodušil tak, že jsem si zařídil svoji datovou schránku a plné moci od klientů, že můžu za ně podávat potřebné dokumenty jsme předali na OSSZ i ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).