Re: prvních 21. dnů PN a kontrola
Zamětnavatel má možnost kontrolovat nemocného prvních 21 kal.dní DPN, dále pak kontroluje OSSZ, jinak to není tak jednoduché, musí být sepsán záznam, který musíte obdržet, musíte mít šanci zdůvodnit eventuální nepřítomnost doma. myslím, že 21 dní je do 6.11., takže neměl co kontrolovat, nebo měl požádat o kontrolu OSSZ po těch 21 dnech.
Re: prvních 21. dnů PN a kontrola
Přesně tak mi to řekla i ta účetní, já nedostala ani žádný protokol ani záznam ve schránce a na OSSZ o žádné kontrole nevěděli .No to asi nedostanu žádné peníze od toho lumpa jak mu to dokážu že jsem byla doma to nevím, protože jsem byla sama doma. To je pak na dlouhé hádání u soudu. Děkuji Vám moc za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 11. 2013 11:47
Jsem od 17.10. nemocná na rizikovém těhotenství a mám vystavený PPN. Můj zaměstnavatel mi provedl kontrolu dne 8.11. a údajně jsem nebyla doma. Byla jsem doma určitě,ale protože bydlím v rodiném domě zřejmě jsem neslyšela zvonek a nebo on ani u nás nebyl a teď protože mi nechce zřejmě zaplatit marodní tak tvrdí,že jsem porušila režim PN. Jinak on mě v době mého rodičovského příspěvku sprostě bez výpovědi odhlásil ze zaměstnání na OSSZ a VZP a po dlouhém hádání to zpětně opravil. Je to velmi nesolidní člověk a tak mu nevěřím. Jedna účetní mi však řekla,že 8.11. už jsem patřila na OSSZ a zaměstnavatel už mi sám kontrolu povést nemohl. Víte prosím někdo jak to je? Děkuji