Exekuce-starobní důchod

• (neregistrovaný)

15. 11. 2013 12:57

Zaměstnanci srážím ze mzdy po odečtení nezabavitelné částky každý měsíc na základě exekučního příkazu. Nyní zaměstnanec začal pobírat starobní důchod a pracuje dál. Co je v tomto případě povinností zaměstnance a jak mám postupovat já při provádění srážek?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2013 13:02

jasná. (neregistrovaný)

Re: exekuce-starobní důchod
      Exekutor určí, kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku a v jaké výši, ale dokud vám nedá vědět, postupujete jako doposud. Zaměstnanec by měl exekutorovi nahlásit, že pobírá SD.

• 15. 11. 2013 13:25

ina (neregistrovaný)

A když zaměstnanec nenahlásí exekutorovi, že pobírá důchod. Já to vím již dva měsíce a stále uplatňuji nezabavitelnou částku. Mám obavu, že ji uplatňuji jak já tak ČSSZ. Nemůže mě exekutor napadnout, že jsem jako zaměstnavatel nekonala?

• 15. 11. 2013 19:45

RenataH (neregistrovaný)

když zaměstnanec žádal o důchod, určitě jste do potvrzení pro OSSZ vyplnila, že má exekuci. Takže OSSZ s exekutorem určitě jednala, resp. požádala ho o ex.příkaz, exekutor tedy ví, že pobírá důchod. Resp.zažádal si o něj. Nevím, jestli víte jistě, že už pobírá důchod, ale to, že o něj požádá od určitého data, neznamená, že oni to do toho data vůbec vyřídí, v případě exekucí to totiž chvíli (i několik měsíců)trvá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).