Re: OT: pro p.k. - 2 lístky na peníze
p.k. šlo o to, aby měla originál k 21.dni nemoci. Ten neměla, neboť lékař k 21. dni nemoci (který byl náhodou 1.10.) nevystavil a ani vystavit nechtěl, protože 1 nystavil k 30.9. a další k 31.10. On je povinen vystavit 1 měsíčně, to udělal a p.k. chtěla mít ještě 1 k 1.10. Alespoň tak jsem to pochpila já. Co se mě týče, zastvávám názor, že s lékaři je dobré vycházet dobře, a ne si je proti spobě poštvat zbytečnou byrokracií. Nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat, a nemyslím jenom jako pacient, ale i jako mzdovka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 11. 2013 19:59
11.listopadu jste se tady rozčilovala, že lékař nechce vystavit 2.lístek na peníze v jednom měsíci a OSSZ vám neuzná kopii. Ptala jsem se na to na školení pí.Ženíškové z MPSV a bylo mi řečeno, že je naprosto v pořádku, když vyplácíte náhradu pouze na základě kopie lístku, vystavenému ke konci měsíce, jehož originál je na OSSZ. Je zcela evidentní, že nemoc trvala i 21.kal.den, když trvala i na konci měsíce. OSSZ nemá právo vytýkat vám, že místo lístku k 21.dni máte založenou kopii z konce měsíce,a pokud to snad některá dělá, je to chyba.