Prac.poměr na dobu určitou - SPĚCHÁ!!!

• (neregistrovaný)

15. 11. 2013 21:30

Pracuji na dobu určitou- poprvé na 6měs (do 30.06.), pak na 3 měs a nyní zase na 3měs(do 31.12.). Znamená to že tím dnem končím,..... a nebo musí zaměstnavatel již prodloužit na dobu neurčitou? Doba určitá již nelze? Slyšela jsem, že během 3let mi může zaměstnavatel prodlužovat dobu určitou tolikrát, kolikrát chce. Našla jsem ustanovení o počtu prodloužení (2x) nikoli o délce trvání. to by přece mohl uzavřit na dobu určitou na 5 let, pak ještě 2x a rázem jsem zaměstnaná 15let. Takže je správně počítat prodloužení a nikoli délku jednolivých dob na dobu určitou?????? děkuji za odpověď. spěchá - vždyť to mám asi za pár a musím se začít porozhlížet po jiném místě?...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 11. 2013 22:56

iva. (neregistrovaný)

Re: Prac.poměr na dobu určitou - SPĚCHÁ!
      >Pracuji na dobu určitou- poprvé na 6měs (do 30.06.),
      >pak na 3 měs a nyní zase na 3měs(do 31.12.). Znamená to
      >že tím dnem končím,..... a nebo musí zaměstnavatel již
      >prodloužit na dobu neurčitou?
      >Doba určitá již nelze?
      >Slyšela jsem, že během 3let mi může zaměstnavatel
      >prodlužovat dobu určitou tolikrát, kolikrát chce.
      To není přesná informace. Nebo jsou u zaměstnavatele dány vážné provozní důvody nebo důvody spočívající ve zvláštní povaze práce, kvůli nimž nelze na zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby zaměstnanci, který má práci za těchto okolností vykonávat, navrhl založení pracovního poměru na dobu neurčitou? Např. sezónní práce?

>Našla
      >jsem ustanovení o počtu prodloužení (2x) nikoli o délce
      >trvání.
      A přitom je to obojí v jedné větě ... ta délka trvání dokonce o pár slov dřív ... § 39 odst. 2 ZP.

>to by přece mohl uzavřit na dobu určitou na 5
      >let, pak ještě 2x a rázem jsem zaměstnaná 15let.
      Maximálně byste mohla být zaměstnaná na dobu určitou 9 let - 3, 3 a 3 roky - viz opět § 39 odst. 2 ZP.

>Takže
      >je správně počítat prodloužení a nikoli délku
      >jednolivých dob na dobu určitou??????
      Jestli je to správné nebo ne můžeme polemizovat, ale musíme se řídit platným zněním zákoníku práce. A zase jsme u § 39 odst. 2 ZP.

>děkuji za odpověď.
      >spěchá - vždyť to mám asi za pár a musím se začít
      >porozhlížet po jiném místě?...
      A co se třeba nejdřív zeptat zaměstnavatele jestli s Vámi náhodou nepočítá i dál?

• 18. 11. 2013 7:45

Lily (neregistrovaný)

Ano, tomu rozumím, max na 3 roky(3+3+3)....ale já především potřebuji vědět, zda je důležitější počet prodloužení?....maximální délku nesplňuji(6měs+3měs+3měs), ale počet prodloužení ano....povaha práce není nijak vyjímečná, pracuji ve skladu s mraženými potravinami a nakládáme kamiony ......zaměstnavatel se zatím vyjadřuje v otaznících.....děkuji moc za pomoc

• 18. 11. 2013 8:02

xJ (neregistrovaný)

maximálně může být PP na dobu určitou 3x a na max. dobu tří let, (klidně může být 3x na jeden měsíc, nebo 3x na půl roku a pod., ale max.3x na tři roky),tak že jestli byl už nyní sepsán po třetí, další PP už by musela být na dobu neurčitou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).