Re: Exekuce
Jedna čtvrtina nezabavitelné částky se nezapočítává na žádného z těch, v jejichž prospěch byl nařízen výkon rozhodnutí pro pohledávky výživného, jestliže výkon rozhodnutí dosud trvá ( je-li ale výživné sráženo na základě dohody o srážkách ze mzdy, tyto vyživované osoby se započítávají).
Re: Exekuce
Víte, pokud je to finanční účetní, která k finančnímu účetnictví dělá ještě pro pár lidí mzdy, tak nemůže vědět úplně všechno. A věřte tomu, exekuce, to je kapitola sama pro sebe :-( Mně spíš přijde divné, že když to potřebuje ke své práci, aby ji dělala dobře, není schopná si to sama někde najít. Hodně štěstí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 11. 2013 8:53
Dobrý den, velmi Vás prosim o radu. Manžel má nepřednostní exekuci na plat. Jeho syn ještě studuje na VŠ, platí na něho výživné. Paní účetní mu z platu ztrhla vyšší částku na exekuci, že prý jí její programátor řekl, že nemůže počítat 2 vyživovací osoby, ale jen jednu, a to mě. Paní účetní s tím nesouhlasí, ale pan programátor tam má poslední slovo. Prosím Vás, kde bych našla, že syn, který studuje na VŠ se počítá jako vyživovací osoba. Paní účetní to neví, a tak poprosila mě, abych to zjistila. Moc a moc Vám předem děkuji.