ozve se ještě někdo prosím?
Dobrý den, děkuji za reakci. Myslela jsem, že toto kontroluje inspektorát práce, proto jsem to chtěla proplatit "oficiálně" , i když opožděně přes mzd.složku "noční hodiny", protože vyšší prémii pak neobhájím, že jsem vlastně proplatila dodatečně.
Máme to v evidenci prac. doby a přehlédla jsem to.
Děkuji
Re: ozve se ještě někdo prosím?
Také bych to opravovala, jak píšete vy. Ale navýšit pouze příplatek (abyste nezaplatila navíc i hodinovou mzdu). U prémií není nikde napsáno, že je to příplatek za noční.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
18. 11. 2013 11:10
Dobrý den, prosím mzdové o radu, jak byste postupovaly s touto věcí? -
Procházela jsem zpětně mzdy a zjistila jsem, že mám v dubnové výplatě chybu - zapomněla jsem proplatit příplatek 10% za asi 8hodin noční práce.
Ještě nemám uzavřené mzdy za říjen, mohu tento příplatek proplatit až nyní, s tím, že si dám do dubna a do října poznámku, že se jedná o chybu v měsíci duben?
Mohu postupovat tak, že o těchto 8 hodin povýším hodiny, které byly v říjnu? V říjnu je 5hodin noční a já do mezd dám 13 hodin?
Lze to takto?
A ještě jeden dotaz - naopak - zjistila jsem, že jsem asi 2x proplatila o 2hodiny noční práce více. Mohu to takto nechat? Jedná se vždy asi o necelých 20Kč?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den