Re: zkušební doba
NO lidsky to třeba není hezké napsat zkušební dobu, ale z praktického hlediska zkušební doba je dobrá a jestli tam nemáte dostatek práce, tak bych ji určitě napsala a nebo můžete dát smlouvu jen na dobu určitou. A pokud dělá zase úplně jinou práci, tak zkušební doba je na místě. Ale jen můj názor.
Kdo se ptá?
Majitel?
Jednatel?
Mzdová účetní
Personalista?
........ ?
>>>Prosím o pomoc. Paní nastoupila 2.1.2013 na dobu
>>>neurčitou,byla ve zkušební době 12.3.2013 propuštěna
>>>(nebylo práce).od 1.5.2013 tady zase byla na DPP do
>>>30.6.2013. No a k mému úžasu jsem ji dnes našla v
>>>účtárně, že
>>>zítra nastupuje. Napsat jí PP bez zkušební doby nebo
>>>se zkušební dobou? Zkušební doba mi příjde neetická v
>>>tomto případě.Paní se točí jak bumerang a nikdo neví
>>>kolik bude práce. Zařazení pořád stejné, peníze pořád
>>>stejné. Co s tím?
>>>Děkuju všem předem
>>
>>NO lidsky to třeba není hezké napsat zkušební dobu,
>>ale z praktického hlediska zkušební doba je dobrá a
>>jestli tam nemáte dostatek práce, tak bych ji určitě
>>napsala a nebo můžete dát smlouvu jen na dobu určitou.
>>A
>>pokud dělá zase úplně jinou práci, tak zkušební doba
>>je
>>na místě. Ale jen můj názor.
>
>Právě, že dělá (už po třetí) stejnou práci za stejné
No DPP se nepovažuje jako prac. poměr na dobu určitou a když byla předtím na dobu neurčitou, tak můžete zaměstnat ještě na dobu určitou a nemusíte ji teda dávat zkušební dobu, aspoň podle mě. Není to povinnost.
>peníze.
No ptám se já jako účetní, majitel by nejradši zaměstnával samé dohody,aby je mohl kdykoliv pustit. V době kdy tu nebyla výše zmíňovaná zaměstnankyně tu byla za ni náhrada. Taky propuštěná ve ZD a pak na DPP. Myslím, že tu mohla být na PP jen jedna a to celý rok. Odstupné by nebylo v jejím případě tak hrozné. Nemůžu přece dokola dělat stejné papíry. Teď tu paní zase ve ZD propustí a příští rok ji sem potáhne na DPP a furt dokola? No to snad ne?
Tak jestli jste účetní, tak není váš problém, kdy a jak a koho majitel zaměstná. To si musí určit majitel, jaké "papíry furt dokola" máte napsat. Pravda je, že by vám to měl říct (PP, DPP, ZD...) a ne aby vy jste to vymýšlela a ptala se nás, kteří o tom už vůbec nemůžou rozhodovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 11. 2013 13:49
Prosím o pomoc. Paní nastoupila 2.1.2013 na dobu neurčitou,byla ve zkušební době 12.3.2013 propuštěna (nebylo práce).od 1.5.2013 tady zase byla na DPP do 30.6.2013. No a k mému úžasu jsem ji dnes našla v účtárně, že zítra nastupuje. Napsat jí PP bez zkušební doby nebo se zkušební dobou? Zkušební doba mi příjde neetická v tomto případě.Paní se točí jak bumerang a nikdo neví kolik bude práce. Zařazení pořád stejné, peníze pořád stejné. Co s tím?
Děkuju všem předem