Re: neplátce DPH x služba do EU-pro "sid
zkuste si přečíst pokyny
Pokud identifi kovaná osoba poskytne službu s místem plnění v jiném členském státě, vymezenou v § 102 odst. 2, je povinna podat souhrnné hlášení, i když jí nevznikne podle § 101 odst. 6 povinnost podat přiznání.
Re: neplátce DPH x služba do EU
z dotazu jsem vyrozuměla, že paní poskytuje službu do EU osobě registrované k DPH, pokud ano, tak ragistrovaná bude jako identifikovaná osoba (neplnohodnotný plátce) a když ident. osoba poskytne službu osobě reg. v EU, tak za měsíc ve kterém poskytla službu podá SHV a přiznání k DPH s vyjímkou služby, která je osvobozena od daně v jiném členském státě.
ano, také jsem dotaz tak pochopila, ale pokud poskytne službu dle §9 odst. 1 osobě registrované k DPH v EU (bez DPH - nevzniká daňová povinnost), nevyplňuje ř. 21 přiznání a podá jen SH
donedávna jsem si myslela to, co Vy, ale na základě diskuze se zdejšími odborníky jsem změnila názor
Paní alli, děkiji Vám za názor, od 01.01.2013 se zavadla identifikovaná osoba pro popl, kteří dodávají jen službu do EU pro ident. osobu v EU, to je proto, aby nemuseli být plnohodnotnými plátci DPH, zde v ČR se chovají jako neplátci DPH. Děkuji za další názory.
Ano, moje odpověď byla na dotaz služba do EU. Aby to tedy bylo pro paní úplné, tak jak píše paní alli výše, když pořídíte jako iden. osoba zboží z EU od iden. osoby z EU, tak musíte vyměřit daň na výstupu - tedy ji odvádíte, ale na vstupu si nic neodečítáte, to samé platí u přijetí služby. Tohle je postup jen pro indentifikovanou osobu!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 11. 2013 9:14
musí se registrovat jako osoba identifikovaná, podat přiznání k DPH a SH - to už jsem zjistila, ale nevím, jak správně vystavit fakturu: prosím, jaký text se uvede na faktuře, moc děkuji.