Re: Odpis pohledávky
a jakou máte pohledávku, když jste neúčtovali náhradu škody?
měla jsem podobný případ a účtovala jsem 378/648 a pohledávku nyní soudně vymáháme
Provedla jsem to stejně, s tím že nemám vytvořenu opravnou položku.
Rozsudek soudu nabyl platnost 9.9.2010 /omlouvám se za uvedení špatného roku/ OP mohu od 9.9.2013 tvořit ve výši 100%? Jedná se mi následný odpis pohledávky, pokud nebude tvořena OP nemohu odepsat ve 100% pohledávky.
pokud jste účtovala náhradu škody, proč jste škodu do výše náhrady na 648 nedala jako daňovou? nemusí jít jen o neznámého pachatele, aby škoda byla daňově uznatelná; daňově uznatelná je i škoda do výše náhrady (25 odst. 1 písm. n) ZDP)
pokud byla výše škody do 30 tis. mohli jste 100% daňovou OP dle §8c ZoR vytvořit již po 12 měsících po splatnosti
jak velká je vlastně ta vaše pohledávka?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 11. 2013 10:30
V roce 2011 způsobil zaměstnanec škodu firmě, byl odsouzen a v současné době již není ve výkonu trestu. Na bývalého zaměstnance byla podána exekuce. Nepředpokládáme, že by nám někdy mělo být něco zaplaceno, proto bych Vás chtěla požádat o radu, zda je možno tuto pohledávku daňově odepsat? Škoda způsobena zaměstnancem byla účtována nedaňově.