Re: Zdanění výdělku v předčasném důchodě
**na předčasném důchodě nesmíte uzavřít pracovní poměr, ze kterého se bude odvádět soc.pojistné, tj dohoda o provedení práce do 10tis.Kč /300 hod rok u jednoho zaměstnavatele, nebo dohoda o pracovní činnosti do 2500měsíčně, může být po celý rok.
Re: Zdanění výdělku v předčasném důchodě
Protože budete mít příjem daněný zálohovou daní bez podepsaného prohlášení poplatníka, budete mít povinnost podat daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 11. 2013 17:19
Prosím o radu ohledně výdělku v předčasném důchodě. Příští rok odcházím v dubnu do předčasného důchodu. Ze závislé činosti obdržím mzdu, která převýší 12-ti násobek min. mzdy. V důchodě bych si chtěl přivydělávat na dohodu o provedení práce u dvou zaměstnavatelů, přičemž u každého bych si mohl vydělat do 10.000,- Kč. U jednoho z nich bych asi podepsal prohlášení. Můžete mi, prosím, poradit, zda je tady nějaký limit pro můj výdělek v důchodě, jestliže budu pracovat pouze na DoPP? A asi by bylo pro mne výhodné potom udělat si daňové přiznání, ve kterém bych získal zpět daň, kterou by mi strhli u druhého zaměstnavatele.Děkuji za radu.