Re: Změna prac.smlouvy na dobu určitou.
To ano, změnit lze po dohodě, ale o tom, že by jim platil ÚP nějakou čistou mzdu aniž by byl ukončen pracovní poměr, to jsem tedy nepostřehla.
Při skončení p.p. vystavíte každému Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list), samozřejmě ELDP. Budou-li se chtít zaregistrovat na ÚP přinesou Vám jejich potvrzení, kde vyplníte čistý prům. výdělek spočtený podle ZP. SAmozřejhmě p.p- bude ukončen dohodou a písemně. Pak je mám dojem jen 45 % podpory, jestli to nezvedli, ale to bych se divila, zvedli si sami sobě, na lidi se vy....
Ale my chceme změnit tu pracovní smlouvu z doby neurčité na dobu určitou k 31.12.2013, pak přeci PP automaticky končí, nemusíme sepisovat dohodu o ukončení... Jde mi o to, jestli to tak lze udělat a jestli zaměstnanci dostanou z ÚP podporu. Zároveň jim vypíšeme příslib zaměstnání od 1.3.2014.
změnit po dohodně se zaměstnanci
z doby neurčité na dobu určitou? Zakázku
ž od března. Prý to tak lze, pokud budou mít příslib
opět přijmeme do PP a na ÚP jim budou
ácet podporu do vyše 65% čisté mzdy. Je to tak? S
to
e žádnou zkušenost, v této situaci jsme se
itli
vé.
e proč by s tím měl zamětnanec souhlasit??
ě se zam-ci lze změnit vše sjednané...
ano, změnit lze po dohodě, ale o tom, že by jim
atil ÚP nějakou čistou mzdu aniž by byl ukončen
vní poměr, to jsem tedy nepostřehla.
stnanci s tím souhlasí. Jsou u nás už přes 15let
>>>>a
>>>>navzájem si vycházím vstříc.
>>>>PP by byl ukončen a v březnu by byli opět přijati na
>>>>dobu neurčitou.
>>>>Musí se změna PP někam hlásit, nebo stačí nahlásit
>>>>ukončení?
>>> Při skončení p.p. vystavíte každému Potvrzení o
>>>zaměstnání (zápočtový list), samozřejmě ELDP.
>>>Budou-li
>>>se
>>>chtít zaregistrovat na ÚP přinesou Vám jejich
>>>potvrzení, kde vyplníte čistý prům. výdělek spočtený
>>>podle ZP.
>>>SAmozřejhmě p.p- bude ukončen dohodou a písemně. Pak
>>>je mám dojem jen 45 % podpory, jestli to nezvedli,
>>>ale
>>>to bych se divila, zvedli si sami sobě, na lidi se
>>>vy....
>>Plus nahlásíte změnu na ZP a na SP ( odhlášky).
>
>Ale my chceme změnit tu pracovní smlouvu z doby
>neurčité na dobu určitou k 31.12.2013, pak přeci PP
>automaticky končí, nemusíme sepisovat dohodu o ukončení... Jde
>mi o to, jestli to tak lze udělat a jestli zaměstnanci
>dostanou z ÚP podporu. Zároveň jim vypíšeme příslib
>zaměstnání od 1.3.2014.
AHaáá, to ano, skončí dnem, který byl sjednán na dobu určitou, jinak platí vše o ZL,ELDP a Potvrzení pro ÚP o výdělku. Bohužel o příslibu nVám neporadím,jak jsem psala, sledji to, ale nic takového jsem nezaznamenala. Nejjednodušší bude podívat se do zákona o zaměstnanosti. Kdyby toto neplatilo a přišli na tuto změnu, brali by to jako účelové(změna z neurčité na určitou) a podpora by zřejmě byla krácena.
Tento postup využívá více firem, kde je práce sezónní (např. stavebnictví). Je to bohužel o důvěře pracovníka, že opravdu bude v březnu znovu přijat do stejné firmy. Pokud vystavíte písemně nějakou formu příslibu a on ji předloží na UP, bude mít problém "získat" plnou výši podpory...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 11. 2013 13:51
Dobrý den, lze změnit po dohodně se zaměstnanci prac.smlouvu z doby neurčité na dobu určitou? Zakázku máme až od března. Prý to tak lze, pokud budou mít příslib toho, že je opět přijmeme do PP a na ÚP jim budou vyplácet podporu do vyše 65% čisté mzdy. Je to tak? S tímto nemáme žádnou zkušenost, v této situaci jsme se ocitli poprvé.
Děkuji.