OT: máte ještě razítko s předkontací

• (neregistrovaný)

22. 11. 2013 15:19

Jsem zvyklá ho na doklady stále dávat, prostě roky něco navyklého nejde ze dne na den měnit. Razítko ale stařičké, bude potřeba nové.... Používáte ho ještě vůbec? Nebo jak si předkontace značíte?
    díky a pěkný víkend

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 11. 2013 15:36

M. (neregistrovaný)

Re: OT: máte ještě razítko s předkontací
      Já mám dřevěné razítko s tabulkou, kde je uvedený název společnosti, doklad č....,přijat..datum...podpis....
      Proplaceno Bú/Dú č.....datum....podpis...
      Zaúčtování: MD/Dal...........Kč Tak nějak jako tabuličku a protože nás pracuje vím s 1 dokladem, každý se podepíše. Taky se mi nechce se ho vzdát, alespoň to má nějaký řád a místo.

• 22. 11. 2013 15:46

Daniela K. (neregistrovaný)

U Daňových dokladů pozor na nový § 34 ZDPH, kdy u DD musí být mimo jiné zajištěna neporušenost jeho obsahu a také jeho čitelnost.
      V této souvislosti le lepší používat tzv. "košilky" ať už v tištěné nebo i elektronické podobě.

• 22. 11. 2013 16:03

M. (neregistrovaný)

Na školení nás ujistili, že nic takového není nutné, tím, že na doklad nebudu psát neporušenost nezajistím a při zasílání el.cestou,
      co je neporušenost, tedy asi jen kontrola na druhé straně zajistí shodu. Při zasílání el.cestou bylo řečeno, že pokud není námitek proti tomuto způsobu = souhlas.

• 22. 11. 2013 16:11

Daniela K. (neregistrovaný)

Měla jsem spíše na mysli tu čitelnost. Ono když dáte na DD razítko se všemi náležitostmi a podpisy ..., ale pokud razítko nezasáhne do textu DD, neměl by být problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).