Re: revize
Já se totiž přikláním taktéž ke 21%, ale zase se jedná o sociální bydlení, tak nevím, proto se raději ptám, víc hlav víc ví.
Dobrý den, dovolím si vstoupit do diskuze s dotazem....nyní mám před sebou fakturu od revizáka za revizi v rodinném domě (s 21 % DPH). Manžel je elektrikář, provedl novou elektroinstalaci v novostavbě, ale na revize nemá oprávnění. Dříve revizák dělal revize přímo zákazníkovi, nyní poprvné manžel zahrne revizi do své celkové ceny. MOhu na celé elektroinstalační práce včetně revize použít sníženou sazbu nebo musím fakturovat práce s 15 a revizi zvlášť s 21%. Pročítala jsem diskuzi a bohužel bylo názorů více :-) Já sama se přikláním k 15 %, my vyfakturujeme celkovou cenu za všechno (materiál, práce, revize i doprava atd...) a protože se jedná o rodinný dům dala bych sníženou sazbu. Prosím poradíte? Moc děkuji za názory.
Pokud fakturujete zakázku jako celek - elektroinstalace včetně výchozí revize, tak můžete na celou zakázku použít jednu sazbu. Jestliže jde o novostavbu RD, tak byste si měla ověřit, zda RD splňuje kritéria stavby pro sociální bydlení (celková podlahová plocha nepřesáhne 350 m2).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 11. 2013 11:22
Dobrý den,
prosím, revize elektroinstalace vč. revizní zprávy v azylovém domě ( nejsou plátci DPH) bude s 15 nebo 21%? Teď váhám, jedná se jen o revizi bez oprav. Děkuji za radu.