Pracovnělékařské služby

• (neregistrovaný)

25. 11. 2013 13:14

Dobrý den,

dnes se mi ozvala uchazečka o zaměstnání, která prošla výběrovým řízením, a kterou jsme vyslali ke vstupní lékařské prohlídce.
    Jsme zařazeni do kategorie 1., máme svého lékaře pro pracovnělékařské služby, ale uchazeči si smí zajistit prohlídku i u svých praktických lékařů neboť máme pracoviště po celé ČR.
    Paní lékařka naší uchazečky přišla s tím, že jí formulář nepotvrdí, že musí mít 3 formuláře oražené razítkem naším firmy (1 bude mít ona, 1 uchazečka a jeden my). Je to pravda? Vždy dáváme pouze 1 formulář s hlavičkou naší firmy bez razítka a ještě nikdo nám to nerozporoval.
    Děkuji za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2013 13:41

all (neregistrovaný)

Re: Pracovnělékařské služby
      Tak to je jedna z těch paní Mudrců, která dosud nepochopila, že ona je POVINNA vystavit LÉKAŘSKÝ POSUDEK , přesně dle znění zákona, nikoliv potvrzovat nějaký papír.
      Teď jsem to právě řešila až u nadřízeného jedné takové chytrolínky, která mi navíc řekla, že si nebude ničit svůj papír a tiskárnu.
      Takže - výsledek, její nadřízený potvrdil, že pochybila, ona je povinna vystavit lékařský posudek, se všemi náležitostmi. Vzor posudku je ve sbírce zákonů č. 470/2004 + zákon 373/2011 Sb.
      V kolika výstiscích si to bude dělat je její problém, nikoliv zaměstnavatele. Takže se nedejte a paní Mudra ať dělá to, za co je placena, a to je bohužel i toto papírování.

• 25. 11. 2013 13:43

all (neregistrovaný)

A ještě - vy nedáváte žádný formulář, vy dáváte žádost o provedení prohlídky, rovněž s náležitostmi podle zákona č. 373/2011 Sb.

• 25. 11. 2013 15:34

libe (neregistrovaný)

Díky moc. Já jsem si to načetla také. Právě, že jsem tam nic nenašla. Používám skvělou knížku "pracovnělékařské služby -povinnosti zaměstnavatelů" od JUDr. Šubrta,kde jsou všechny odkazy na platné znění zákona včetně vzorů.
      Přeji hezký den a ještě jednou díky.

• 7. 5. 2015 14:49

Petr H (neregistrovaný)

http://www.firemnilekar.cz/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).