Re: Pracovnělékařské služby
Tak to je jedna z těch paní Mudrců, která dosud nepochopila, že ona je POVINNA vystavit LÉKAŘSKÝ POSUDEK , přesně dle znění zákona, nikoliv potvrzovat nějaký papír.
Teď jsem to právě řešila až u nadřízeného jedné takové chytrolínky, která mi navíc řekla, že si nebude ničit svůj papír a tiskárnu.
Takže - výsledek, její nadřízený potvrdil, že pochybila, ona je povinna vystavit lékařský posudek, se všemi náležitostmi. Vzor posudku je ve sbírce zákonů č. 470/2004 + zákon 373/2011 Sb.
V kolika výstiscích si to bude dělat je její problém, nikoliv zaměstnavatele. Takže se nedejte a paní Mudra ať dělá to, za co je placena, a to je bohužel i toto papírování.
Re: Pracovnělékařské služby
Díky moc. Já jsem si to načetla také. Právě, že jsem tam nic nenašla. Používám skvělou knížku "pracovnělékařské služby -povinnosti zaměstnavatelů" od JUDr. Šubrta,kde jsou všechny odkazy na platné znění zákona včetně vzorů.
Přeji hezký den a ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 11. 2013 13:14
Dobrý den,
dnes se mi ozvala uchazečka o zaměstnání, která prošla výběrovým řízením, a kterou jsme vyslali ke vstupní lékařské prohlídce.
Jsme zařazeni do kategorie 1., máme svého lékaře pro pracovnělékařské služby, ale uchazeči si smí zajistit prohlídku i u svých praktických lékařů neboť máme pracoviště po celé ČR.
Paní lékařka naší uchazečky přišla s tím, že jí formulář nepotvrdí, že musí mít 3 formuláře oražené razítkem naším firmy (1 bude mít ona, 1 uchazečka a jeden my). Je to pravda? Vždy dáváme pouze 1 formulář s hlavičkou naší firmy bez razítka a ještě nikdo nám to nerozporoval.
Děkuji za Vaše názory.