Roční vyúčt.daně z příjmu-opr.záloh a D

• (neregistrovaný)

25. 11. 2013 14:47

Dobrý den,
    za měsíce 7 a 8 jsem zaměstnankyni zapomněla nastavit v PC slevu na dani a daňové zvýhodnění na 1 dítě. Ve výplatě za 9/2013 jsem ji vrátila strženou zálohu ve výši 1305 + 870 a doplatila 2xbonus.
    V 11 měsíci jsme odvedli na dani o bonusy méně.Nyní mi účet 342 sedí a já nevím, jak mám tyto opravy zanést do Ročního vyúčt. daně z příjmu přesně zanést.
    Moc děkuji za jakoukoli radu.
    Miluška

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2013 15:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Roční vyúčt.daně z příjmu-opr.záloh
      Tyto opravy jste raději měla nechat na roční zúčtování daně, nějak se se zaměstnankyní domluvit, i když to byla asi VAše chyba a ona měla na doplatek nárok. Nebude se tedy jednat o roční vyúčtování daně, alébrž o Vyúčtování zálohových daní za r.2013 a v příloze o uvedení měsíců, kdy byly opravy provedeny. Např, v 9 vyplacen bonus za 7 a 8. a v kolonkách Vyúčtování přísl.měsíců 7 a 8 byla zálohová daň. měla býti zál.daň. a bonus a byla zál. daň a bonus.
      To jest v 7 a 8 podle skutečnosti a v 9 také podle skutečnosti.

• 26. 11. 2013 6:50

Miluška (neregistrovaný)

V ročním zúčtování bych to udělat nemohla, protože zaměstnankyně je na DPP (zaměstn. u nás 4 měsíce, předtím byla na ÚP), a nedosáhně za rok poloviny minimální mzdy - takže na bonusy by neměla nárok.

• 28. 11. 2013 15:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Dobře tedy, stejně ale budete vyplňovat ve formuláři Vyúčtování zálohové daně za 2013 tak, jak jsem Vám psala, co bylo mělo být vyplaceno a co bylo vyplaceno v těchto měsících.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).