Re: Roční vyúčt.daně z příjmu-opr.záloh
Tyto opravy jste raději měla nechat na roční zúčtování daně, nějak se se zaměstnankyní domluvit, i když to byla asi VAše chyba a ona měla na doplatek nárok. Nebude se tedy jednat o roční vyúčtování daně, alébrž o Vyúčtování zálohových daní za r.2013 a v příloze o uvedení měsíců, kdy byly opravy provedeny. Např, v 9 vyplacen bonus za 7 a 8. a v kolonkách Vyúčtování přísl.měsíců 7 a 8 byla zálohová daň. měla býti zál.daň. a bonus a byla zál. daň a bonus.
To jest v 7 a 8 podle skutečnosti a v 9 také podle skutečnosti.
Re: Roční vyúčt.daně z příjmu-opr.záloh
Dobře tedy, stejně ale budete vyplňovat ve formuláři Vyúčtování zálohové daně za 2013 tak, jak jsem Vám psala, co bylo mělo být vyplaceno a co bylo vyplaceno v těchto měsících.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
25. 11. 2013 14:47
Dobrý den,
za měsíce 7 a 8 jsem zaměstnankyni zapomněla nastavit v PC slevu na dani a daňové zvýhodnění na 1 dítě. Ve výplatě za 9/2013 jsem ji vrátila strženou zálohu ve výši 1305 + 870 a doplatila 2xbonus.
V 11 měsíci jsme odvedli na dani o bonusy méně.Nyní mi účet 342 sedí a já nevím, jak mám tyto opravy zanést do Ročního vyúčt. daně z příjmu přesně zanést.
Moc děkuji za jakoukoli radu.
Miluška