Re: zaměstnání slováka
ano, musíte na ÚP odeslat níže uvedený formulář.. (ten musí být na ÚP - jestli se nepletu - nejpozději v den nástupu)...
http://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam/tiskopisy/informace_o_nastupu_zamestnani_-_o_vyslani_k_vykonu_prace.pdf
Pokud ja vím tak nezáleží na tom jake ma občanství jde hlavne o to zda ma tady trvaly pobyt nebo přechodný ... Pokud se jedna o trvaly pobyt jedna se v případe jako s našim občanem tj ze nemusíte hlásit na úřad práce pokud ma přechodný pobyt a občanství například slovenské tak musíte hlásit viz výše odkaz vse ale najdete na stránkach úřadu práce maji to fakt dobre spravované a hlavne zatim jsem se setkala jen fakt s dobre preskolenymi holkami na úřadě práce což jsem se sama divila ze jsou opravdu ochotně ;))
Nebo klidne tam zavolejte mate to rychlejsi ja budu prihlasovat thajku :)))) ta bude mit take trvaly pobyt take radsi budu volat :) ono pry treti zeme je i ohlasovani ze mate vubec volne misto a oni vam musi schvalit zda muzete prijmout cizince atd ... No jo musime uradovat ;))) hezkyy vikend
ano, musíte na ÚP odeslat níže uvedený formulář..
>>>>>>(ten
>>>>>>musí být na ÚP - jestli se
>>>>>>>nepletu
>>>>>>>-
>>>>>>>nejpozději
>>>>>>v
>>>>>>den
>>>>>>>nástupu)...
>>>>>>
>>>>>>http://portal.mpsv.cz/sz/zahr_zam/tiskopisy/informace_o_nastupu_zamestnani_-_o_vyslani_k_vykonu_prace.pdf
>>>>>Děkuji, jsem týden v nové práci a myslím,že tohle je
>>>>>tam tedy průšvih už od února.....
>>>>
>>>>tak rychle odeslat, jinak může ÚP napařit pokutu...
>>>>A jinak gratuluji k nové práci :-))
>>>
>>>prosím připojím se také - cizinec ( z Ruska) má
>>>trvalý
>>>pobyt v čr a má v čr získaný magisterský titul - taky
>>>ho musím jeho pracovní poměr v naší firmě nahlásit
>>>na
>>>PÚ ?
>>Pokud ja vím tak nezáleží na tom jake ma občanství
>>jde
>>hlavne o to zda ma tady trvaly pobyt nebo přechodný
>>... Pokud se jedna o trvaly pobyt jedna se v případe
>>jako s našim občanem tj ze nemusíte hlásit na úřad
>>práce
>>pokud ma přechodný pobyt a občanství například
>>slovenské tak musíte hlásit viz výše odkaz vse ale
>>najdete na
>>stránkach úřadu práce maji to fakt dobre spravované a
>>hlavne zatim jsem se setkala jen fakt s dobre
>>preskolenymi holkami na úřadě práce což jsem se sama
>>divila ze
>>jsou opravdu ochotně ;))
hm...tak jsem se dočetla, že:
Zaměstnavatel nebo právnická nebo fyzická osoba, která uzavřela smlouvu se zahraničním zaměstnavatelem, na jejímž základě jsou občané EU/EHP a Švýcarska a jejich rodinní příslušníci vysláni k plnění úkolů vyplývajících z této smlouvy, jsou povinni nejpozději v den nástupu těchto osob k výkonu práce písemně informovat o této skutečnosti krajskou pobočku ÚP příslušnou podle místa výkonu práce
takže pokud ale zaměstnáme např.Slováka "jen tak" - bez nějakého uzavírání smlouvy o vyslání zaměstnance k plnění úkolů , tak zaměstnavatel nemusí nikam nic posílat - tak bych tomu tedy rozuměla....co myslíte?
No já Vám řeknu svůj osobní co jsem musela udělat a musím dělat.
Já žiji v čechach 13 let věnuji se účetnictví .
Občanství mám slovenské, přechodný pobyt. Každy zaměstnavatel mě musel hlasit na Urad práce jinak je pokuta az 50tis.
Kdbych mela pry tady trvaly pobyt tak se to hlasit nemusi ale jelikož mam prechodny pobyt tak se to musí.
Radsi tam ale zavolejte at není pruser :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 11. 2013 13:11
přijetí občana SR do pracovního poměru: - trvale bydlí v ČR a má i český OP, výkon práce bude v ČR - budu postupovat jako u zaměstnance čecha?
děkuji