Re: Záloha na zboží a stav skladu k 31.1
já osobně bych na takovýto požadavek kupce nepřistoupila - uvědomte si, že pokud provedete dle jeho požadavku, tak budete muset "zfalšovat" inventuru, jelikož fyzicky nic mít nebudete, ale přesto uvedete stav na skladě na účtu 132...
Dalš problém - on si zboží odveze letos (nebo vy mu to přepravíte nebo přijede přepravní společnost), takže v knize jzd bude zápis letos a pokud to půjde přes přepravní společnost, tak CMR bude s letošním datem a od přepravní společnosti obdržíte FA taktéž s letošním datumem.... toto chcete také nějak "zfalšovat"? Hlavně, on si odveze letos a uhradí kdy? Co když pak zboží zapře apod... s tím mohou být také velké komplikace...
Re: Záloha na zboží a stav skladu k 31.1
Taky z toho nemám dobrý pocit. Hlavně to vyjde nastejno. Pokud zaúčtuji stav skladu k 31.12.13 132/504, snížím si o tu částku náklady a zvýším hospodářský výsledek. Když místo zálohové faktury vystavím fakturu konečnou, tak mi to jde do tržeb. Z hlediska zdanění daní z příjmu na tom budu stejně. Snad jedině bych měla nižší obrat, když bych konečnou fakturu vystavila až v roce 2014. Bohužel to nejsem schopna vysvětlit panu majiteli :).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
28. 11. 2013 14:14
Dobrý den. Rozhodli jsme se odprodat celý sklad. Dohodli jsme se s kupcem na vystavení zálohové faktury, z které odvedeme DPH, ale konečnou fakturu vystavíme až v lednu roku 2013. Kupec to takto požaduje. Zboží si odveze ještě letos. Mě se jedná o účtování skladu - používáme metodu B. K 31.12.13 už zboží na skladě mít nebudu, ale jeho prodej v tržbách taky ne. Současně si myslím, že i když ho na skladě nemám, tak je mým majetkem, protože konečná faktura byla vystavena. Mám tedy účtovat k 31.12.2013 132/504 stav skladu a pak v roce 2014 504/132 a konečnou fakturu 311/604?