Re: MRP manažer el. podání
Myslím si, že by pro vás bylo jednodušší, posílat ze své DS - když už jí máte zřízenou - potřebujete k tomu jen od všech firem oprávnění k zastupování, že můžete posílat z vaší DS.
Nebo si zřídit za peníze el. podpis a taktéž - od všech firem souhlas k zastupování.
já trochu poopravím
zřizovala jsem si také DS a pro klienty budu mojí DS zasílat na OSSZ přehledy apod:
pokud máte DS, tak od klienta potřebujete na OSSZ pouze plnou moc (k jakým úkonům a Vaše ID datové schránky)
pokud byste měla el. podpis, tak potřebujete na OSSZ odevzdat formulář "oznámení o pověření....." + plnou moc
já jsem tam vypsala všechno, co budu za klienty posílat:
- předkládáním evidenčních listů důchodového pojištění (dle § 39 zákona č. 582/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů)
- přihlašováním a odhlašováním zaměstnanců a dalších úkonů (dle § 94 zákona č. 187/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů)
- předkládáním Přehledu o výši pojistného (dle § 9 zákona č. 589/1992 Sb., ve znění pozdějších předpisů)
- předáváním všech údajů a skutečností souvisejících s výplatou dávek nemocenského pojištěnía dalších úkonů (dle § 97 zákona č. 187/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů):
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
30. 11. 2013 17:55
Dobrý den,
používám program MRP a pořídila jsem si i manažera el. podání.
Nyní, když jsem chtěla vyzkoušet požaduje kvalifikovaný certifikát.
Zjistila jsem, že je potřeba zřídit si jej na poště.
Pokud si jej zřídím jinak z manažera zřejmě nejde odeslat, je to el. podpis pak už nepotřebuji vlastní datovou schránku?
Zřídila jsem si DS na své jméno.
Odesílám přehledy více firmám.