Re: Zápočtový list - jaké datum?
Moc děkuji. Hezký den. A ještě pro ujištění, jestli není nějaká změna. Zaměstnanci vydám zápočtový list, odhlásím ho na ZP a SP a to je všechno, je to tak? Při výplatním termínu vydám potvrzení o zdanitelných příjmech a do 31.12.2013 vyplním ELDP a do 31.1.2014 odevzdám na OSSZ. Je to všechno? Děkuji.
Re: Zápočtový list - jaké datum?
Ano, to je vše, jen poopravím - ELDP se předkládají OSSZ do 30 dnů ode dne zápisu údajů do ELDP.
není zač, pěkný den
>>>>>Dobrý den, mám dotaz. Zaměstnanci skončil PP
>>>>>30.11.2013. Byla to sobota. Chci ukončit jeho PP, ale
>>>>>teď
>>>>>nevím, jaké datum vystavení mám dát na zápočtový
>>>>>list.
>>>>>Můžu
>>>>>dát dnešní nebo musím dát 30.11.2013? Nebo páteční
>>>>>29.10.2013? Děkuji za rady.
>>>>
>>>>Jelikož 30.11. byla sobota, můžete použít nejbližší
>>>>následující pracovní den, tzn. 2.12.2013.
>>>
>>>Moc děkuji. Hezký den. A ještě pro ujištění, jestli
>>>není nějaká změna. Zaměstnanci vydám zápočtový list,
>>>odhlásím ho na ZP a SP a to je všechno, je to tak?
>>>Při
>>>výplatním termínu vydám potvrzení o zdanitelných
>>>příjmech a do 31.12.2013 vyplním ELDP a do 31.1.2014
>>>odevzdám
>>>na OSSZ. Je to všechno? Děkuji.
>>
>>Ano, to je vše, jen poopravím - ELDP se předkládají
>>OSSZ do 30 dnů ode dne zápisu údajů do ELDP.
>
>Děkuji, jste moc hodná :-) Hezký den.
Re: není zač, pěkný den
Pokud se vám nechce v lednu posílat přes datovku, tak odevzdejte v prosinci. Přeposílání přes datovou schránku stejně budete muset od ledna uskutečňovat, takže moc si nepomůžete, ono vás to stejně čeká. Já jsem začala s přposíláním už před několika měsíci, abych si to nacvičila a nemusela se v lednu stresovat.
A můžu mít na Vás dotaz? Děláte mzdy více firmám? Já dělám více firmám, zatím teda jenom s.r.o., jsem zaměstnaná u jednoho z nich. Nemám přístup do jejich datovek, a pochybuju, že by mi ho někteří dali. El. podpis taky nemám. Přemýšlím, že jim ty mzdy vždycky zpracuju a pak pošlu mailem dané soubory, ať si to pošlou přes datovky sami. Jaké máte zkušenosti Vy? Nebo myslíte, že je lepší mít na mě el. podpis a ostatní firmy mě zmocní, že můžu posílat přehledy svým el. podpisem? Nebo se zmocňuje firma, pro kterou pracuji? Vůbec s tím nemám zkušenosti. Děkuji za veškeré rady :-)
Pokud jsou firmy zodpovědné (ty, pro které zpracováváte) a pošlou soubory svou datovkou a pošlou to včas - řešila bych to touto cestou.
Pokud ne - zde jsou informace. POtřebujete vyplnit Oznámení o pověření - pro zastupující osobu.
http://www.cssz.cz/cz/e-podani/zakladni-informace/zakladni-informace.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
2. 12. 2013 9:54
Dobrý den, mám dotaz. Zaměstnanci skončil PP 30.11.2013. Byla to sobota. Chci ukončit jeho PP, ale teď nevím, jaké datum vystavení mám dát na zápočtový list. Můžu dát dnešní nebo musím dát 30.11.2013? Nebo páteční 29.10.2013? Děkuji za rady.