DPH z vozu !!!! Prosím poraďte, spěchá

• (neregistrovaný)

2. 12. 2013 10:56

Prosím Vás o radu. Klient si v červnu koupil nový vůz s tím, že bude podnikat v různých oblastech a chce si nátokovat odpočet. Donesl fakturu a od té doby jen knihu jízd a účty za PHM s tím, že ke zdanitelným plněním dojde někdy v budoucnu.
    Ovšem co čert nechtěl, Jako jeho jedna z činností je pojištění, k níž převážně využívá vůz. Příjem z této činnosti bude v letošním roce cca 40000. Krom toho ale na základě mých výtek a možným problémům s FÚ sjednal vypracování studii pro dalšího klienta, která do nároku spadá a ještě by měl vykonat nějaké přepravní služby zboží těsně před vánoci pro dalšího klienta.
    A tady bych Vás ráda požádala o názory a možná řešení.
    1/V jaké výši by měl služby vyfakturovat, aby vrátil za vůz cca 15-20 tisíc a ne více. Sice jsem to zkusila propočítat, ale ráda bych zjistila, jestli jsem to udělala správně, jelikož jsem koeficient nikdy nepočítala.
    2/ druhým dotazem je, kdy je skutečně datumem plnění u pojištění. Zdali den podepsání smlouvy, den, kdy v platnost smlouva vstoupí či datum připsání provize. Názorů je spousta věty v zákoně mi v hlavě uvařily guláš :-).
    3/ No a poslední věc. Je třeba podat dodatečné DPH za červen již s koeficintem, nebo až při prvních plněních, kdy budu moci ,,fundovaně" odhadnout koeficient?

Velice Vám děkuji za pomoc a názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).