Re: Potvrzení pro ÚP
Tiskopis mám správný, donesli mi ho přímo z ÚP, ale k tomu donesli výzvu k doložení rozhodných skutečností od paní z ÚP a tam má zaškrtlé, že chce doložit prům.měs.příjem a účast na důchodovém poj. a výši vym.základu. A já nevím, co s tím vyměřovacím základem. K tomu má dopsané rukou rok 2012, 2013 takže nevím, jak to rozepsat...
Re: Potvrzení pro ÚP
Myšleno je tím to, že máte doložit ELDP (evidenční list důchodového pojištění) za rok 2012 a 2013. Jsou to již vyplněné formuláře od mzdové účetní, popř. externích zpracovatelů. Měl byste ho mít spolu s ročním zúčtováním mezd, pokud ne, tak o ně požádejte svého bývalého zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 12. 2013 11:39
Dobrý den,
prosím ještě o radu co vyplnit do doby důchodového pojištění pro ÚP. Zaměstnání trvalo od 12.3.2007 do 30.11.2013. Ve výzvě k doložení rozhodných skutečností paní zaškrtla, že se má doplnit účast na důchodovém pojištění a výše vyměřovacího základu a připsala k tomu roky 2012 a 2013.
Není mi jasné kde to tam mám vepsat...