Potvrzení pro ÚP

• (neregistrovaný)

3. 12. 2013 11:39

Dobrý den,
    prosím ještě o radu co vyplnit do doby důchodového pojištění pro ÚP. Zaměstnání trvalo od 12.3.2007 do 30.11.2013. Ve výzvě k doložení rozhodných skutečností paní zaškrtla, že se má doplnit účast na důchodovém pojištění a výše vyměřovacího základu a připsala k tomu roky 2012 a 2013.
    Není mi jasné kde to tam mám vepsat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2013 12:19

jasná. (neregistrovaný)

Re: Potvrzení pro ÚP
      Zřejmě máte nějaký starý tiskopis, že to nemáte kde vepsat. V potvrzení pro ÚP se uvádí doba důchodového pojištění za poslední 2 roky. Do doby důchodového pojištění nepatří rodič. dovolená a neplac. volno.
      Zkuste si stáhnout nový tiskopis.

• 3. 12. 2013 12:38

Karel. (neregistrovaný)

Tiskopis mám správný, donesli mi ho přímo z ÚP, ale k tomu donesli výzvu k doložení rozhodných skutečností od paní z ÚP a tam má zaškrtlé, že chce doložit prům.měs.příjem a účast na důchodovém poj. a výši vym.základu. A já nevím, co s tím vyměřovacím základem. K tomu má dopsané rukou rok 2012, 2013 takže nevím, jak to rozepsat...

• 3. 12. 2013 16:50

Katka1012 (neregistrovaný)

Myšleno je tím to, že máte doložit ELDP (evidenční list důchodového pojištění) za rok 2012 a 2013. Jsou to již vyplněné formuláře od mzdové účetní, popř. externích zpracovatelů. Měl byste ho mít spolu s ročním zúčtováním mezd, pokud ne, tak o ně požádejte svého bývalého zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).