Re: DPH od 1.1.2014 elektronicky
OT: A to má nějakou výhodu - posílat elektronicky a pak stejně muset na podatelnu donést papír?
Na FÚ mi bylo řečeno, že pokud bude plátce DPH s obratem přes 6 milionů Kč za 12 měsíců, tak musí podávat daňové přiznání k DPH již jen elektronicky. Takže né, že vyplní na EPO bez podpisu a pak zašle poštou podepsané. Pokud bude do 6 milionů, může jak chce.
Já to posílám taky elektronicky přes EPO a pak na podatelnu zanesu podepsaný eTiskopis. Nezdržuje mě to, FÚ mám kousek a na podatelně je to rychlé. Myslím, že je to výhodné právě pro OSVČ s obratem přes 6 mil., kteří nemají el. podpis, ani datovou schránku, ani zaměstnance.
Dobrý den, přiznání k DPH posíláme elektronicky už
tento rok, jen bez elekt. podpisu. V roce 2014 musíme připojit elekt. podpis? nebo zůstane postup stejný jako letos? tzn. do 5-ti dnů odevzdat na FÚ potvrzení o odeslání přes EPO? Děkuji
Pokud jste plátci DPH s obratem přes 6 milionů Kč za 12 měsíců, musíte podávat daňové přiznání k DPH již jen elektronicky.
ano, to je mi jasné, ale musí být připojen elekt. podpis nebo můžu na podatelnu donést potvrzení o elektronickém odeslání?
OT: A to má nějakou výhodu - posílat elektronicky a pak stejně muset na podatelnu donést papír? jinak si myslím, že tato možnost zůstane zachována...
Na FÚ mi bylo řečeno, že pokud bude plátce DPH s obratem přes 6 milionů Kč za 12 měsíců, tak musí podávat daňové přiznání k DPH již jen elektronicky. Takže né, že vyplní na EPO bez podpisu a pak zašle poštou podepsané. Pokud bude do 6 milionů, může jak chce.
Já teda měl pocit, že podání přes EPO bez podpisu je elektronické podání...
Já jsem si to myslela také, ale na FÚ tvrdí něco jiného, tak fakt nevím. Že prý, když elektronicky, tak buď přes DS, nebo s el. podpisem. Ještě se poptám jinde, jsem zvědavá, co se dozvím.
Hmm, tak možné to je...
Nicméně stále pořád nechápu smysl posílání přiznání elektronicky bez podpisu a pak stejně jít na podatelnu, nebo posílat doporučeně... Když nepočítám DS, tak el. podpis vyjde levněji...
>
>Já to posílám taky elektronicky přes EPO a pak na
>podatelnu zanesu podepsaný eTiskopis. Nezdržuje mě to, FÚ
>mám kousek a na podatelně je to rychlé. Myslím, že je
>to výhodné právě pro OSVČ s obratem přes 6 mil., kteří
>nemají el. podpis, ani datovou schránku, ani
>zaměstnance.
děkuji za všechny reakce. jde o to, že jsou to členové sdružení, přiznání podávají s křížkem, nemají zaměstnance. elekt. podpis by jim k ničemu nebyl. jsme malé město, FÚ na dosah. a opravdu jsem si do dneška myslela, že posílám přiznání elektronicky ... když na FÚ nosím jen potvrzení o odeslání.
Posílám přes EPO třeba v případě, že podatelna už je zavřená. Když třeba z nějakého důvodu udělám přiznání třeba 25tého až v 15 hod. odpoledne, popřípadě později. Podatelna je u nás kromě Po a St do 14:30 hod., tak pošlu přes EPO a pak jdu do 5 dnů s eTiskopisem na podatelnu. A nebo v případě, že máme povinnost podat Výpis z evidence.
firma je sdružení třech fyzických osob. vede se jedna daňová evidence. program mi umožňuje tisk jen daňovéhého přiznání za osobu, jehož DIČ se užívá pro DPH. on, samozřejmě, už elekt. podpis má. přes EPO posílám všechny přiznání. i když potvrzení o odeslání jsme dosud na FÚ nosili ... EPO mi prostě vyhovuje. ale tohle už je mimo můj původní dotaz.
Je to jednodušší pro FÚ, nahraje se jim přímo do systému, taky bych řekla , že EPO je opravdu dobré využívat. Bez el. podpisu - odeslání následného podepsaného potvrzení na FÚ je považováno za elektronické podání, pokud někdo nechce platit za el. podpis , který je rok od roku dražší tak lze podat potvrzení přes datovou schránku, což je malé zjednodušení. Já EPO využívám iž dlouho a jsem spokojena, nehledě na to, že si některá přiznání ukládám xml souboru, který pak rok od roku nahraji a tím pádem jen doplním data - jako např. silniční daň. Je to mnohem rychlejší. Popřípadě můžete mít jako účetní jeden el. podpis a na ten posílat přiznání - musí vás však poplatník zplnomocnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
3. 12. 2013 14:32
Dobrý den, přiznání k DPH posíláme elektronicky už tento rok, jen bez elekt. podpisu. V roce 2014 musíme připojit elekt. podpis? nebo zůstane postup stejný jako letos? tzn. do 5-ti dnů odevzdat na FÚ potvrzení o odeslání přes EPO? Děkuji