Náhrada za ztrátu na výdělku

• (neregistrovaný)

3. 12. 2013 14:57

Dobrý den přeji děvčata a pánové, prosím poraďte.
    Vždy, při pracovním úrazu, je náš zaměstananec odškodněn po skončení PN a to Kooperativou. Jaký je prosím rozdíl...náhrada po dobu PN... a náhrada po skončení PN...? Nebo spíše, jsou nějaké podmínky vyplácení náhrady po dobu PN? Obrátila se na mě manželka zaměstnance, který je po úrazu v nemocnici ve velmi špatném zdravotním stavu, že slyšela o tom, že se může vyplácet průběžně, ale já mám pocit, že jsou k tomu nějaké podmínky. Hledám, ale zatím jsem ohledně toho nic nenašla a nikdy jsem ani nevyplácela náhradu průběžně. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2013 22:24

iva. (neregistrovaný)

Re: Náhrada za ztrátu na výdělku
      Rozdíl mezi náhradou po dobu PN a po skončení PN je "během a po."
      Po dobu PN odškodňujete ušlý výdělek buď jednorázově nebo průběžně. Náhrada za ztrátu na výdělku po skončení PN je tzv. renta.
      Pokud v průběhu PN odškodňujete průběžně (obvykle při delší PN), pak si vypočtete ztrátu na výdělku a tu zaměstnanci poskytujete. A vyplacené částky následně uvedete v tiskopise pro pojišťovnu - o ty vyplacené částky se sníží částka, kterou chcete, aby pojišťovna zaměstnanci doplatila.
      http://www.koop.cz/reseni-skod/jak-spravne-resit-skodu/zakonne-pojisteni-zamestnavatele/

• 4. 12. 2013 8:10

eko (neregistrovaný)

Re: Náhrada za ztrátu na výdělku
      Děkuji, tohle já chápu. Asi jsem se špatně zeptala. Měla jsme na mysli, jestli jsou nějaké podmínky pro odškodnění nebo je na rozhodnutí zaměstnavatele, kdy se odškodní. Jestli se třeba například neodškodňuje průběžně jen u platů a u mezd až po skončení PN

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).