Re: Zahrnutí příjmu do zdaňovacího obdob
Děkuji. jsem opravdu fyzická osoba, která nevede účetnictví. Vzhledem k tomu, že jsem začala podnikat až na konci roku a v prosinci budu platit první zálohy na pojištění (sociální a zdravotní), tak se mi může tedy lehce stát, že za rok 2013 budu mít daňovou ztrátu. Jestli tomu rozumím dobře...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 12. 2013 17:12
Dobrý den.
Chtěla bych poprosit o radu, jak postupovat v této situaci. Jde mi o to, jak mám postupovat u příjmů, které věcně patří do předchozího zdaňovacího období, ale budou mi uhrazeny až v tom následujícím. Uvedu příklad. Vystavím fakturu třeba 10.12.2013 za práce, které byly provedeny řekněme v listopadu 2013. Faktura mi bude uhrazena třeba až 10.1.2014. Mám ji zahrnout do příjmů za rok 2013, nebo až za rok 2014. Existuje něco jako "rozhodné datum"? Pamatuji si, že dříve (ještě když bylo "jednoduché účetnictví") platilo, že když přišla úhrada do 15.1., tak se započítávala do předchozího roku (tedy pokud se k němu vztahovala věcně), a když až po 15.1., tak do roku následujícího. Platí ještě něco podobného i dnes?
Děkuji