Neziskovka - majetek

• 7. 12. 2013 20:59

Dobrý večer, nezisková organizace přechází na účetnictví a musím zadat počáteční stavy. Dle výkazů z loňského roku vím, že tam byl dlouhodobý hmotný majetek a stavby, ale nemám k dispozici žádné jiné informace ani inveturní soupisy. Dle výkazu o majetku vím, že odpisy ani oprávky nebyly žádné. Jedná se o TJ, která vznikla již v roce 1992. Teď váhám, jestli mohu zaúčtovat PS DHM na 022/961 a stavbu na 021/961. Prosím vás o odpověď, jak by jste tuto situaci vyřešili vy. Já zatím požádala bývalou účetní o inventarizační karty + ostatní informace ohledně odpisů, ale už čekám měsíc a mám tušení, že se od ní ničeho nedočkám. Moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2013 13:27

Sooňa (neregistrovaný)

Re: Neziskovka - majetek
      a na účto musíte přecházet kvůli překročení obratu? nebo přijímáte dotaci, kde chtějí účto?
      Pod inventarizací přece není podepsaná jen bývalá účetní, jistě tuto činnost konalo více osob. Zároveň za stav účta je zodpovědný předseda/kontrolní komise, takže bych se klidně popídila i tam.
      A až se doklady najdou, odečtete oprávky (odpisy) a pak poč. stavy tak, jak píšete.

• 8. 12. 2013 15:30

bambutan

Děkuji za vaši reakci. Na účto přecházíme z důvodu přijímání dotací. Takže by jste určitě neúčtovala dřív než byste měla k dispozici veškeré podklady, že? Znám hodnotu toho majetku, jen nemám k dispozici inventární karty. Děkuji.

• 22. 3. 2016 10:42

petraj75

Dobrý den.
      Dovoluji se připojit k této historické konverzaci ... dělám neziskovku - klub, přechod na účetnictví z důvodu přijaté dotace.
      Majetek mám zavedený, ale jde mi o odpisy ...
      Letos se totiž dostanou do zisku, mohu uplatnit odpisy? Ještě je neuplatňovali.
      Mají odhad nemovitostí z roku 2013.
      Děkuji za info.

Petra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).