OSVČ vedlejší

• (neregistrovaný)

8. 12. 2013 20:39

Dobrý den,

ještě jsem nikdy ani nezačala s podnikáním, ale jelikož to je v plánu...

Jsem momentálně na pracovním úřadě..kdybych si před tím, než si podám žádost o ŽL, našla práci na DPČ (hlavní bych časově souběžně s živností nezvládala), cca za 120 kč hrubého ... povolila by se mi tedy pak vedlejší činnost na ŽL? Nevím jak se to vypočítává, nebo jak to pak dokázat, jestli v té práci musím VŽDY udělat hodiny aby to dalo souhrn, nebo jestli stačí dát nějaký "obecný" souhrn kolik by se mělo u té firmy měsíčně vydělat... Děkuji za jakoukoliv odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2013 22:20

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: OSVČ vedlejší
      http://portal.pohoda.cz/pro-podnikatele/chci-zacit-podnikat/rozdil-mezi-hlavni-a-vedlejsi-samostatnou-vydelecn/

Pokud něčemu nebudete rozumět, zeptejte se.

• 8. 12. 2013 22:38

Lenka28 (neregistrovaný)

Takže pokud budete mít DPČ zakládající účast na nemocenském pojištění zaměstnanců, tak by pak vaše podnikání bylo vedlejší.

• 9. 12. 2013 0:29

zacatecnik (neregistrovaný)

Dobrý den,

děkuji moc za odkaz, pročetla jsem a určo v tom ještě zabrouzdám, ale nenašla jsem zde to o té DPČ a jak se to posuzuje..takže furt mám stejný otazník :(
      Já prostě nechápu, jak to mám třeba doložit (stačí když tam budu pracovat třeba měsíc a pak si dám ŽL a oni mi to uznají, že mám to zaměstnání v kalendářním roce nebo musí být dýl..prostě v tomhle se vůbec nevyznám..i zda by mi to DPČ tedy uznali (a předpokládám že u DPČ zaměstnavatel zdravotní a sociální přece vždy odvádí, když pracuji klasicky 80 hodin měsíčně)

• 9. 12. 2013 7:49

Maxx (neregistrovaný)

Vedlejší OSVČ se posuzuje na měsíce. Pokud trvá CELÝ měsíc DPČ (výdělek nad 2500 Kč hrubého v měsíci), pak je OSVČ vedlejší.
      Aby jste byla vedlejší celý rok - musíte mít DPČ celý rok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).