Re: OSVČ vedlejší
Dobrý den,
děkuji moc za odkaz, pročetla jsem a určo v tom ještě zabrouzdám, ale nenašla jsem zde to o té DPČ a jak se to posuzuje..takže furt mám stejný otazník :(
Já prostě nechápu, jak to mám třeba doložit (stačí když tam budu pracovat třeba měsíc a pak si dám ŽL a oni mi to uznají, že mám to zaměstnání v kalendářním roce nebo musí být dýl..prostě v tomhle se vůbec nevyznám..i zda by mi to DPČ tedy uznali (a předpokládám že u DPČ zaměstnavatel zdravotní a sociální přece vždy odvádí, když pracuji klasicky 80 hodin měsíčně)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 12. 2013 20:39
Dobrý den,
ještě jsem nikdy ani nezačala s podnikáním, ale jelikož to je v plánu...
Jsem momentálně na pracovním úřadě..kdybych si před tím, než si podám žádost o ŽL, našla práci na DPČ (hlavní bych časově souběžně s živností nezvládala), cca za 120 kč hrubého ... povolila by se mi tedy pak vedlejší činnost na ŽL? Nevím jak se to vypočítává, nebo jak to pak dokázat, jestli v té práci musím VŽDY udělat hodiny aby to dalo souhrn, nebo jestli stačí dát nějaký "obecný" souhrn kolik by se mělo u té firmy měsíčně vydělat... Děkuji za jakoukoliv odpověď