Re: průměrný výdělek
Jestli za svátky krátíte mzdu a platíte svátek náhradou, tak musíte vzít stejný pravděpodobný průměr, jako jste použila v říjnu. Celé čtvrtletí budete používat stejný, tedy i pro náhradu za nemoc. V listopadu jen 1 den, v prosinci 11 dní. Bez ZP, SP a daní. Až přinese lístek na peníze za prosinec nebo uschopnění, pošlete to s přílohou na OSSZ. Od 17.12. můžete zrušit PP ve zkušební době.
Re: průměrný výdělek - p. Líba prosím
teď jsem se ještě někde lépe podívala a myslím, že průměrný výdělek bude 25000:4,348:40 = 143,75, je to tak dobře
Re: průměrný výdělek - p. Líba prosím
Ano, tento způsob výpočtu pravděpodobného výdělku je možný. Jestli jste nepoužila v říjnu pravděpodobný průměr pro výpočet náhrady mzdy, tak jste pravděpodobně říjen špatně zaplatila. Buď se měsíční mzda nekrátí nebo se za svátek zaplatí náhrada. Opravte to v nejbližší mzdě. Jestli mzdu za svátek nekrátíte, tak 25000 : 184 x 56 = 7609 hrubá mzda.
Jestiže nemoc bude trvat i po skončení PP, bude dostávat nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 12. 2013 14:34
Prosím o kontrolu, zaměstnance od 23.10.2013 zaměstnán za 10/2013 hrubá mzda 6522,-, ve smlouvě má mzdu 25000,- pracovní poměr je na 8hod/den. od 26.11.2013 nemoc, jaký bude průměrný výdělek pro nemoc vychází mi 135,875 je to tak, prosím o radu. a ještě s tímto průměrem budu počítat celou dobu a víkendy se neproplácí, že a poslední den, který budu proplácet bude ještě 16.12.2013 a potom posílám na sociálku, že? A co platby sociální a zdravotní pojištění během nemoci neplatíme, že? Prosím moc o radu je to jediný zaměstnance, kterého mám a nějak v tom tápu.