Re: Nedoručená faktura
Takto nelze, dodavatel i odběratel musí mít daňový doklad se stejnými údaji (údaje, částky, datumy) Bylo by to obcházení zákona, oni to chtějí takto proto, protože přefakturace je k DUZP, a toto zdaňovací období už bude, pokud jsou měsíčními plátci, uplynulé. Takže by správně měli k přefakturaci udělat dodatečné přiznání a DPH doplatit. Při kontrole FÚ, na to nebude u odběratele těžké přijít, jsou na to uzavřené smlouvy, předávací protokoly,... a navíc když FÚ vyžádá vás o DD, bude tam jiné DUZP, tím jen pozdě odvedené DPH při přefakturaci odběratelem potvrdíte a vysvětlovat FÚ to budete jak?
(A ano, nárok na odpočet DPH mají, až mají DD, tam problém není). Chyba je na obou stranách, vy jste opomněla poslat a oni vás měli o DD upomínat, aby fakturaci dostali včas. Vy DUZP neměňte a oni ať se rozhodnou, jestli udělají dodatečné přiznání nebo dají do běžného přiznání, s tím že při nálezu FÚ doplatí úroky z prodlení.
Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.
Re: Nedoručená faktura
>>>>>Stala se mi nemilá věc, faktury posíláme jedné firmě
>>>>>mejlem, ale prostě jsem na jednu fakturu zapomněla.
>>>>>To
>>>>>by nebyl až takový problém, ale oni to
>>>>>přefakturovávají dále. Je to více jak tři měsíce. Já
>>>>>samozřejmě
>>>>>fakturu v systému mám. Nyní to chtějí řešit takovým
>>>>>způsobem, že faktura zůstane stejná, jen změním
>>>>>datum,
>>>>>ale
>>>>>mně v systému zůstane datum původní. Oni si to
>>>>>zaúčtujou
>>>>>s jiným DZUP. Moc to nechápu, proč to musím měnit,
>>>>>vždyť až fakturu přijmou, pak si uplatní DPH. Spíše
>>>>>se
>>>>>bojím, jestli to nesmrdí průs.. průšvihem :-)
>>Nebo to musíte celé řešit jiným způsobem.
>A víte jak? Jiným způsobem??
Původní fakturu dobropisujte (oni Vám potvrdí, že ji nemají zaúčtovanou) a vystavte znova totéž s aktuálním datumem a další číslem. Nebude to košer, ale bude to vyřešené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 12. 2013 16:41
Stala se mi nemilá věc, faktury posíláme jedné firmě mejlem, ale prostě jsem na jednu fakturu zapomněla. To by nebyl až takový problém, ale oni to přefakturovávají dále. Je to více jak tři měsíce. Já samozřejmě fakturu v systému mám. Nyní to chtějí řešit takovým způsobem, že faktura zůstane stejná, jen změním datum, ale mně v systému zůstane datum původní. Oni si to zaúčtujou s jiným DZUP. Moc to nechápu, proč to musím měnit, vždyť až fakturu přijmou, pak si uplatní DPH. Spíše se bojím, jestli to nesmrdí průs.. průšvihem :-)