Návštěva lékaře

• (neregistrovaný)

10. 12. 2013 12:30

Dobrý den,

vím,že toto téma se již několikrát řešilo, ale chtěla bych se zeptat na četnost návštěv u lékaře. V zákoně jsem nic takového nenašla, tak předpokládám, že nejspíš omezené návštěvy lékaře nejsou. Jde mi ale o situaci, kdy zaměstnanec, chodí téměř každý měsíc (několikrát, většinou každý týden) k jinému lékaři na různé prohlídky, kde stráví cca 2 hodiny. Vedení společnosti se tato situace nelíbí a chtěla bych se zeptat, jak to funguje u Vás ve firmách, jestli každému zaměstnanci hradíte lékaře v takovém množství? Tomuto zaměstnanci jsem oznámila, že pokud je to možné, ať si prohlídky naplánuje mimo pracovní dobu a zaměstnanec se začal rozčilovat, že na to má přece právo...

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2013 12:47

all (neregistrovaný)

Re: Návštěva lékaře
      Nemá na to právo, právo má ...pokud nebylo možno provést mimo pracovní dobu " .....vy máte právo kontrolovat, zda vyšetření nebo ošetření nebylo možno provést mimo pracovní dobu. A pokud bylo, tak mu prostě dobu u lékaře nezaplatíte. NV vám dává dost pravomocí, abyste si s tím poradili. Chce to jen věnovat čas důsledné kontrole zaměstnance, doby ordinace lékařů - bohužel je to náročné , ale ve většině případů se podaří o hodně četnost návštěv u lékaře snížit. Preventivní prohllídky lze plánovat i půl roku dopředu, takže neobstojí argument, že lékař ordinuje odpoledne jen jeden den v týdnu. Samozřejmě nelze to u akutních případů nebo ryze odborných vyšetření.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).