Re: Návštěva lékaře
Nemá na to právo, právo má ...pokud nebylo možno provést mimo pracovní dobu " .....vy máte právo kontrolovat, zda vyšetření nebo ošetření nebylo možno provést mimo pracovní dobu. A pokud bylo, tak mu prostě dobu u lékaře nezaplatíte. NV vám dává dost pravomocí, abyste si s tím poradili. Chce to jen věnovat čas důsledné kontrole zaměstnance, doby ordinace lékařů - bohužel je to náročné , ale ve většině případů se podaří o hodně četnost návštěv u lékaře snížit. Preventivní prohllídky lze plánovat i půl roku dopředu, takže neobstojí argument, že lékař ordinuje odpoledne jen jeden den v týdnu. Samozřejmě nelze to u akutních případů nebo ryze odborných vyšetření.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 12. 2013 12:30
Dobrý den,
vím,že toto téma se již několikrát řešilo, ale chtěla bych se zeptat na četnost návštěv u lékaře. V zákoně jsem nic takového nenašla, tak předpokládám, že nejspíš omezené návštěvy lékaře nejsou. Jde mi ale o situaci, kdy zaměstnanec, chodí téměř každý měsíc (několikrát, většinou každý týden) k jinému lékaři na různé prohlídky, kde stráví cca 2 hodiny. Vedení společnosti se tato situace nelíbí a chtěla bych se zeptat, jak to funguje u Vás ve firmách, jestli každému zaměstnanci hradíte lékaře v takovém množství? Tomuto zaměstnanci jsem oznámila, že pokud je to možné, ať si prohlídky naplánuje mimo pracovní dobu a zaměstnanec se začal rozčilovat, že na to má přece právo...
Děkuji.