Nadlimitní příjem pomoc

• (neregistrovaný)

10. 12. 2013 23:21

Dobrý večer,
    co to je prosím nadlimitní příjem u mezd?
    Vidím to poprvé a nevím co s tím, mám základ daně 176134,- z toho v systému vychází dan 28384,- což nechápu a je uvedeno nadlimitní příjem 27907,-

Poradí prosím někdo? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2013 23:31

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: nadlimitní příjem pomoc
      Solidární zvýšení daně z příjmů fyzických osob ve výši 7% z tzv. nadlimitního příjmu

Pro roky 2013 až 2015 je zavedeno solidární zvýšení daně z příjmů fyzických osob ve výši 7 % z tzv. nadlimitního příjmu.

Daň se zvyšuje, pokud v příslušném zdaňovacím období součet příjmů zahrnovaných do dílčího základu daně ze závislé činnosti a funkčních požitků (tj. příjem hrubý, nikoli „superhrubá mzda“) a dílčího základu daně z podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti (tj. čistý příjem z podnikatelské nebo jiné samostatné výdělečné činnosti) přesáhne v tomto zdaňovacím období 48násobek průměrné mzdy podle zákona č. 589/1992 Sb.

• 10. 12. 2013 23:34

pomocs (neregistrovaný)

Děkuji moc, mě to vylekalo, na solidární daň jsem nepomyslela, to znamená, že se co je nad tuto částku platí větší daň, jasný a odvádí se to normálně na dan z příjmu, žádný extra účet není ani extra účtování o tom? nějaký pak extra papír na FÚ nemusím posílat?
      Ještě jsem se s tím nesetkala. Děkuji moc

• 11. 12. 2013 7:54

RenataH (neregistrovaný)

ano,odvádí se spolu s ostatní daní na účet zál.daně. Na FÚ nic posílat nemusíte, ale po skončení roku vystavíte zaměstnanci potvrzení o zd.příjmech a on je povinen podat daňové přiznání.

• 11. 12. 2013 14:04

Kara (neregistrovaný)

Teď se domlouvají, že ta solidární daň nebude jen za 2013 až 2015, ale nafurt.

• 11. 12. 2013 15:08

alen1 (neregistrovaný)

>>>>>Dobrý večer,
      >>>>>co to je prosím nadlimitní příjem u mezd?
      >>>>>Vidím to poprvé a nevím co s tím, mám základ daně
      >>>>>176134,- z toho v systému vychází dan 28384,- což
      >>>>>nechápu
      >>>>>a je uvedeno nadlimitní příjem 27907,-
      >>>>>
      >>>>>Poradí prosím někdo? děkuji
      >>>>
      >>>>Solidární zvýšení daně z příjmů fyzických osob ve
      >>>>výši
      >>>>7% z tzv. nadlimitního příjmu
      >>>>
      >>>>Pro roky 2013 až 2015 je zavedeno solidární zvýšení
      >>>>daně z příjmů fyzických osob ve výši 7 % z tzv.
      >>>>nadlimitního příjmu.

>Teď se domlouvají, že ta solidární daň nebude jen za
      >2013 až 2015, ale nafurt.
      Karo, teď počítám nějaké optimalizace a kombinace nneexistujícího stropu na zdrav. pojištění a solidární daně je naprosto zdrcující.
      Kdyby aspoň pořád nezdůrazňovali, jak je zdravotnictví deficitní a jak nemůžeme mít odpovídající péči a kde ty všechny peníze jsou.
      Tak dlouho budou ty, co vydělávají víc tlačit ke zdi, až budou všichni dělat nejen na černo, ale budou hledat cokoliv, aby daně nemuseli platit.
      Občas mě to vůbec nebaví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).