Fakturace české firmě v EUR

• (neregistrovaný)

12. 12. 2013 8:20

Dobrý den,

potřebovala bych, prosím, poradit v případě vystavování faktur za zboží české firmě v EURech. Pan jednatel se domluvil se zákazníkem, že nám budou platit z českého eurového účtu a my jim vystavovat fakturu v EUR. Když jim vystavujeme fakturu v eurech, bude tam i DPH nebo bude FAV bez DPH jen základ? Máte někdo zkušenosti? Jak správně postupovat?Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2013 8:36

Luisa (neregistrovaný)

Re: Fakturace české firmě v EUR
      Fakturu normálně vystavíte v korunách .... základ + daň = celkem. Zpravidla připojuji kurz k datu + přepočet. Mívám údaj k úhradě celkem v korunách + k úhradě celkem k eurech.

Luisa

• 12. 12. 2013 8:40

DaBe (neregistrovaný)

Takže mám udělat tak, že klasicky vše bude v korunách a jen např. do poznámky uvést kolik je to celkem EUR a jaký jsem použila kurz? Nemám to udělat tak, že cena bez daně, DPH a celková cena bude v EUR a částku DPH např. do poznámky přepočtu kurzem, který jsem použila? Je to špatně?Nebo to myslíte také tak?Děkuji

• 12. 12. 2013 10:39

alli (neregistrovaný)

dle ZDPH stačí uvést pouze DPH v Kč a pro účely placení stačí celková cena v EUR
      záleží, co umí váš software - většina firem uvádí ZD, DPH a celkovou částku v Kč i cizí měně

• 12. 12. 2013 12:08

DaBe (neregistrovaný)

Děkuji, už jsem to jaksi vytvořila :-) Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).