Zemřel mi přítel v kamionu při pauze

• (neregistrovaný)

12. 12. 2013 11:39

Zemřel mi přítel v kamionu při povinné pauze. Jeho rodina se se mnou spojila a že prý pohřeb mám zaplatit sama. Do toho volal jeho zaměstnavatel, že mi na pohřeb přispěje 5000 Kč. Já sama peníze moc nemám, ale nějak to snad zvládnu. Chtěla bych se zeptat zda jako zaměstnanec nemá právo na vyšší odškodné než je jen 5000 Kč. Byl u něj zaměstnán skoro 15 let. Děkuji Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2013 12:14

m. (neregistrovaný)

Re: zemřel mi přítel v kamionu při pauze
      Upřímnou soustrast. Domnívám se, že musíte rozlišit úmrtí způsobené např. pracovním úrazem a úmrtím v pracovní době.
      Těch 5 tis. asi není odškodné, ale dobrovolný příspěvek zaměstnavatele právě s ohledem na dobu zaměstnání.
      Nevím, zda by se Vám podařilo prokázat, že k úmrtí došlo vlivem
      přepětí v zaměstnání, to byste potřebovala dobrého právníka a taky asi svědky.

• 12. 12. 2013 12:54

all (neregistrovaný)

Re: zemřel mi přítel v kamionu při pauze
      Já se připojuji k soustrasti i k odpovědi. Pokud se nejednalo o pracovní úraz, a to v době pauzy asi nejednalo, tak zaměstnavatel nemá žádnou povinnost přispívat vůbec nic. To spíše jeho rodina, domnívám se , že ta by k tomu měla mít úplně jiný přístup. Ale o jejich vztazích nevíme nic, takže bohužel vám v tomto asi nikdo nemůže pomoci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).