Daň.zvýhodnění 1x ročně

• (neregistrovaný)

13. 12. 2013 10:07

Dobrý den, prosím o Váš názor.
    Zaměstnanec před tím než k nám nastoupil, podnikal, a zvykl si na to, že vždy na základě přiznání mu FÚ vyplatil daňové bonusy na jeho děti - byla to vždy větší částka, se kterou počítal.
    Nyní chce toto i po mě - že by celý rok děti neuplatňoval a uplatnil si je až v ročním zúčtování. Je toto možné nebo mu mám dát potvrzení o zd. příjmech, ať si podá přiznání?

Děkuji předem za všechny odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2013 10:23

jasná. (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění 1x ročně
      Ano, je to možné, ale vás to může finančně zatížit, protože musíte ihned vratku z RZD vyplatit. Zkusila bych se domluvit, ať si podá daňové přiznání a tam si děti uplatní.

• 13. 12. 2013 10:57

kviti75 (neregistrovaný)

Ohledně finančního zatížení problém není - máme přes 50 zaměstnanců, takže se to "ztratí". Šlo mi hlavně o to, zda tomu nebrání nějaký §. Ale jak tak o tom přemýšlím, raději ho navedu k tomu přiznání, které mu i pomohu vyplnit, protože by se to mohlo rozkřiknout a rozjelo by se to u nás ve velkém :-)
      Ještě jednou moc děkuji a přeji pohodový předvánoční čas :-)

• 13. 12. 2013 11:08

RenataH (neregistrovaný)

pokud dosud pracoval jako OSVČ, stejně je za rok 2013 povinen podat DP. Ale pro další roky, pokud na tom, že si uplatní dítě až při RZD, jste povinna mu vyhovět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).