Re: OT - výše alimentů a plnoleté dítě
Já k tomu mám jen takovou perličku, která mě docela naštvala, přítel dcery mojí kamarádky tvrdil té dceři, že pokud chce studovat, rodiče jsou povinni ji vyživovat částkou 20% ze svého čistého příjmu a že se má tedy s rodiči soudit, že jí dávají málo. Moje naštvání spočívalo v tom, že děvče dostává měsíčně cca 8 tisíc aby mohlo nerušeně studovat a ještě je to málo? Ale tento mladý muž si tu částku patrně vycucal z prstu a jaká je skutečnost, nevím.....
Re: OT - výše alimentů a plnoleté dítě
Rodič - matka má nadstandardní příjmy, to ano, je samoživitelka a nikoho dalšího nevyživuje ( kromě psa :o)))) ale mě to namíchlo principiálně, že by se hošík chtěl soudit ( aniž by byli v nouzi) o peníze cizí paní, když osmička měsíčně je částka, za kterou musí kolikrát vyžít i celá rodina.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 12. 2013 12:20
Dobrý den, prosím vás, máte tu někdo zkušenosti se stanovením výše alimentů z praxe, jen obecná pravidla. A také jak to je, když je dítě plnoleté a chce studovat vysokou školu, ale rodič samoživitel na to nemá. Napíšu více, jestli někdo odpoví. Nebo prosím o radu, kde se doptat, na jakém fóru.
Děkuji Jirka