Re: pozdní registrace
DPP musí být písemná, jinak je neplatná, jestli nebylo podepsané prohlášení, měla být odvedena daň ze mzdy buď srážková nebo zálohová, podle výše DPP. Tak že nejenom registrace je špatně, ale i odvody daně. Byla to opravdu DPP a nebo nějaká smlouva o dílo,která byla zálohově vyplácená v jednotlivých měsících?
A teď už máte sepsané co? DPP, a od kdy? A podepsal to prohlášení nebo ne?
Re: pozdní registrace
protože je brigádník OSVČ, je podepsána dohoda i prohlášení, vše zpětně - vím, že by se nemělo, ale co asi jiného? že.... takže žádná škoda vůči státu nikdy nevznikla, příjmy si zdaní zaměstnanec komplet i se svou živností v přiznání. Ale netuším, jak dopadne FÚ - zaměstnavatel si tam registraci veze odpoledne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 12. 2013 10:38
převzala jsem účto - malý osvč, ale od prázdnin má brigádníka - prostě mu měsíčně vyplácí 10t z banky, ale nic není podepsáno (smlouva o DPP, růžové prohlášení, bohužel ani neproběhla registraci k zálohové dani na FÚ.
Růžové prohlášení podepsal nyní, také dohodu. Zálohy na dani platit nebude.
Přihlášku mám připravenou, ale účinná bude jistě až ke dni podání. na ročním vyúčtování pak jak budu vykazovat ty měsíce, kdy nebyl nahlášen? Hrozí nějaké sankce? Nebo je nějaké jiné řešení?
Jsem bezradná. Minulá účetní tvrdí, že o zaměstnanci netušila.... nevím, měsíčně výpisy z banky viděla a toho si nevšimla?
díky za pomoc