Re: elektřina, plyn a jiné dohadné polož
Podle záloh určitě ne.
Na Vašem místě bych požádala dodavatele o "mimořádné vyúčtování" k 31.12. Tím se vyhnete tvorbě dohadných položek, v účetnictví nebude viditelný rozdíl oproti předchozímu roku.
Zda necháte v nákladech energie roku 2012 je na Vašem uvážení, Argument, že jsou částky každý rok stejný neobstojí, ale to asi tušíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 12. 2013 9:46
Dobrý den,
prosím o radu, elektřina i plyn se zde účtovalo rovnou do nákladů dle přijaté faktury, žádné časové rozlišení, netvořeny dohadné položky, bylo mi řečeno, že jsou částky zhruba pořád stejné a že se to tak účtuje zde od začátku, ale vím že by nemělo a tak bych to chtěla letos opravit a začít tak jak se má. Ale ted jak? V letošním roce už mám náklady za plyn i elektřinu za rok 2012/2013, další vyúčtování bude za rok 2013/2014, takže pokud bych to vzala za letošní rok podle záloh a dala za období 4-12/2012 dle záloh do nákladů, tak mi narostou náklady, musela bych asi něco dát nedaňově za rok 2013. Poradíte prosím??