Re: Náhrad.auto od serv.-náklady?prosím
>Zřejmě tomu špatně rozumím, domnívala jsem se, že i v
>měsíci, kdy sice jezdí náhradním autem od servisu, tak
>má mít 1% ve mzdě ze VC firemního auta, které mu
>zam-tel poskytuje i k soukr.užívání (zam-tel má auto ve
>svém OM), bez ohledu na to, zda s ním v aktuálním měsíci
>najede byť jen 1km pro soukromé účely. Můžete mě
>prosím odkázat na nějaký zdroj, nebo výklad, podle kterého
>by měl mít ve mzdě to 1% vypůjčeného náhradního auta
>od servisu?
vypůjčené se rovná najaté
§6/6
Jde-li o najaté vozidlo, vychází se ze vstupní ceny vozidla u původního vlastníka.....
Servis mi určitě nesdělí cenu, za kterou
>auto pořídil.
Zkoušela jste to? Náš servis s tím problém nemá
Nicméně - pokud nemáte místo trabanta půjčeno porsche a je velký problém se zjišťováním, tak to neřešte.
Jen ještě pozor - pokud je půjčený vůz levnější, tak přidaníte 1% z firemního
Re: Paní Jinko, moc děkuji za radu :-)
Děkuji za Vám objasnění, to jsem tedy byla totálně vedle.
Domnívala jsem se, že pokud se jedná o vozidlo zapůjčené servisem jako náhradní po dopr. nehodě, kdy půjčovné hradí pojišťovna, nechám ve mzdě stále to 1% vozidla (v té době havarovaného), které sice stojí v servisu, ale pořád jde o vozidlo poskytnuté zam-ci, i když s ním momentálně soukr. nejezdí.
Co se týká hodnoty vozu, to jsem podcenila, za-mec má k dispozici firemní auto k soukromým jízdám za 0,6 mil., ze servisu měl jako náhradní vozidlo zapůjčené BMW za 1,5 mil :-( Budu doufat, že právě na tuto moji chybu příp. kontrola z FÚ neupře pozornost. Ještě jednou děkuji :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 12. 2013 14:07
Prosím o radu, včera jsem se zde ptala na daň. uznat. náklady v s.r.o., v souvislosti s poskytnutím náhradního auta od servisu po nezaviň.dopravní nehodě. Odpověděl(a) mi p./pí "rr", jen zřejmě nerozumím správně části odpovědi týkající se 1% VC auta ve mzdě zam-ce používá přidělené auto, (které bylo v servisu) i k soukromým účelům. Tento dotaz již zřejmě zapadl, proto prosím o radu ještě jednou. P./pí. "rr" mi radil(a), že zam-ec má mít ve mzdě 1% VC náhradního auta. To se mi nezdá, můžete mi potvrdit nebo vyvrátit můj názor, že má mít ve mzdě stále 1% VC auta, které má firma v OM, bez ohledu na to, zda s autem nějaké km soukromě najede?
Zde včerejší odpověď a link na celé vlákno:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1132867
Mnohokrát děkuji každému radu :-)
>>Prosím ještě o radu v dalších nejasnostech, doplním
>>předch. dotaz. Zaměstnanec používá havarované os. auto
>>i
>>pro soukr.účely. Bylo v opravě, takže najel soukromé
>>km náhradním autem. Jak je to v tomto případě s 1%
>>vst.
>>ceny auta, kterou má běžně ve mzdě? S náhr. autem
>>jezdil celý měsíc, bude mít tedy ve mzdě 1% VC
>>náhradního
>>auta?
>
>
>Ano, přesně tak.
Velice Vám děkuji za radu, jen ještě tápu v tom 1% VC auta do mzdy.
Zřejmě tomu špatně rozumím, domnívala jsem se, že i v měsíci, kdy sice jezdí náhradním autem od servisu, tak má mít 1% ve mzdě ze VC firemního auta, které mu zam-tel poskytuje i k soukr.užívání (zam-tel má auto ve svém OM), bez ohledu na to, zda s ním v aktuálním měsíci najede byť jen 1km pro soukromé účely. Můžete mě prosím odkázat na nějaký zdroj, nebo výklad, podle kterého by měl mít ve mzdě to 1% vypůjčeného náhradního auta od servisu? Servis mi určitě nesdělí cenu, za kterou auto pořídil. Moc Vám ještě jednou děkuji za objasnění.