Náhrad.auto od serv.-náklady?prosím

• 17. 12. 2013 14:07

Prosím o radu, včera jsem se zde ptala na daň. uznat. náklady v s.r.o., v souvislosti s poskytnutím náhradního auta od servisu po nezaviň.dopravní nehodě. Odpověděl(a) mi p./pí "rr", jen zřejmě nerozumím správně části odpovědi týkající se 1% VC auta ve mzdě zam-ce používá přidělené auto, (které bylo v servisu) i k soukromým účelům. Tento dotaz již zřejmě zapadl, proto prosím o radu ještě jednou. P./pí. "rr" mi radil(a), že zam-ec má mít ve mzdě 1% VC náhradního auta. To se mi nezdá, můžete mi potvrdit nebo vyvrátit můj názor, že má mít ve mzdě stále 1% VC auta, které má firma v OM, bez ohledu na to, zda s autem nějaké km soukromě najede?

Zde včerejší odpověď a link na celé vlákno:

http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1132867

Mnohokrát děkuji každému radu :-)

>>Prosím ještě o radu v dalších nejasnostech, doplním
    >>předch. dotaz. Zaměstnanec používá havarované os. auto
    >>i
    >>pro soukr.účely. Bylo v opravě, takže najel soukromé
    >>km náhradním autem. Jak je to v tomto případě s 1%
    >>vst.
    >>ceny auta, kterou má běžně ve mzdě? S náhr. autem
    >>jezdil celý měsíc, bude mít tedy ve mzdě 1% VC
    >>náhradního
    >>auta?
    >
    >
    >Ano, přesně tak.

Velice Vám děkuji za radu, jen ještě tápu v tom 1% VC auta do mzdy.
    Zřejmě tomu špatně rozumím, domnívala jsem se, že i v měsíci, kdy sice jezdí náhradním autem od servisu, tak má mít 1% ve mzdě ze VC firemního auta, které mu zam-tel poskytuje i k soukr.užívání (zam-tel má auto ve svém OM), bez ohledu na to, zda s ním v aktuálním měsíci najede byť jen 1km pro soukromé účely. Můžete mě prosím odkázat na nějaký zdroj, nebo výklad, podle kterého by měl mít ve mzdě to 1% vypůjčeného náhradního auta od servisu? Servis mi určitě nesdělí cenu, za kterou auto pořídil. Moc Vám ještě jednou děkuji za objasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2013 15:49

jinka (neregistrovaný)

Re: Náhrad.auto od serv.-náklady?prosím
      >Zřejmě tomu špatně rozumím, domnívala jsem se, že i v
      >měsíci, kdy sice jezdí náhradním autem od servisu, tak
      >má mít 1% ve mzdě ze VC firemního auta, které mu
      >zam-tel poskytuje i k soukr.užívání (zam-tel má auto ve
      >svém OM), bez ohledu na to, zda s ním v aktuálním měsíci
      >najede byť jen 1km pro soukromé účely. Můžete mě
      >prosím odkázat na nějaký zdroj, nebo výklad, podle kterého
      >by měl mít ve mzdě to 1% vypůjčeného náhradního auta
      >od servisu?
      vypůjčené se rovná najaté
      §6/6
      Jde-li o najaté vozidlo, vychází se ze vstupní ceny vozidla u původního vlastníka.....
      Servis mi určitě nesdělí cenu, za kterou
      >auto pořídil.
      Zkoušela jste to? Náš servis s tím problém nemá

Nicméně - pokud nemáte místo trabanta půjčeno porsche a je velký problém se zjišťováním, tak to neřešte.

Jen ještě pozor - pokud je půjčený vůz levnější, tak přidaníte 1% z firemního

• 17. 12. 2013 20:29

Megy

Re: Paní Jinko, moc děkuji za radu :-)
      Děkuji za Vám objasnění, to jsem tedy byla totálně vedle.
      Domnívala jsem se, že pokud se jedná o vozidlo zapůjčené servisem jako náhradní po dopr. nehodě, kdy půjčovné hradí pojišťovna, nechám ve mzdě stále to 1% vozidla (v té době havarovaného), které sice stojí v servisu, ale pořád jde o vozidlo poskytnuté zam-ci, i když s ním momentálně soukr. nejezdí.
      Co se týká hodnoty vozu, to jsem podcenila, za-mec má k dispozici firemní auto k soukromým jízdám za 0,6 mil., ze servisu měl jako náhradní vozidlo zapůjčené BMW za 1,5 mil :-( Budu doufat, že právě na tuto moji chybu příp. kontrola z FÚ neupře pozornost. Ještě jednou děkuji :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).