Re: nástup do zaměst.po RD a neplace.vol
no jasně, napsala se dohoda že zaměstnankyně pod kodem L bude do konce roku pečovat od dítě...atd...a bylo uvedeno datum do 31.12.2013. Tím že jsou ale teď svátky atd, tak se domluvili že nastoupí až 06.01.2014...tak nevím, jestli napsat další papír na zdrav.poj.že se prodlužuje nepl.volno do 05.01 a nastupuje do zaměstnání 06.01.2014... a jaké kódy? posloupnost a pod.
a na OSSZ si ani už nepamatuji, ale mám pocit že tam se nic nedělalo...alespoň nemám žádnou kopii žádného oznámení...to si prostě nepamatuji, ale nechci nic zanedbat...tak nevím jestli jim tam taky dodat papír že nastupuje 06.01.2014 zase do zaměstnání...? Děkuji
na ZP ani jinam se žádné dohody o čerpání neplaceného volna neposílají, ale nenapsala jste do kdy pobírala nebo snad ještě pobírá RP
ale, kod L znamená že pečuje samostatně a řádně o dítě...atd.. a je to po ukončení RP...to je logické...takže proto se dávala sepsaná na A4 dohoda se zaměstnavatelem, že se na žádost zaměstnance dává neplacené volno... to nebyla podstata otázky, otázka je, co teď ..? jaké kody, jak časově když to bylo k 31.12.2013 ale dohodli se že nastoupí až 06.01.2014 a přitom zaměstnavatel nechce platit za těch 5dní zdravotní pojištění...atd.
Stalo se mi to taky a na OSSZ mi řekli - podepsat čestné prohlášení, že celodenně a řádně pečuje o dítě do 7 let nebo o dvě do 15 let a přiložit k mzd. listu. Na ZP při počátku volna kódem L, při ukončení volna T. Je jedno kdy. Upozornila bych ještě zaměstnankyni, že nemá zaplaceno téměř půl roku na sociálce na důchod.
Ano, volala jsem na zdravku, odhlašuje se akorát L tím kodem T, to je vše. Co se týká sociálky, tam budu volat, ale myslím že s tím zaměstnavatel nemá nic společného a nic neoznamuje, to se projeví ve mzdovém listě. A to jestli si zaměstnankyně dobrovolně platila nebo ne, to už není věc zaměstnavatele. Já se ptala z pohledu zaměstnavatele. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 12. 2013 9:18
Dobrý den,
kolegyně po domluvě nastoupila 07/2013 na neplacené volno, po rodičovské dovolené ... zdravotní pojišťovna - kod L, a to do konce tohoto roku, čili do 31.12.2013 - bylo sepsáno a podepsáno a odevzdáno na pojišťovně.
Tím že jsou svátky a datumově to vychází všelijak, je domluveno že nastoupí až 06.01.2014.
Co nyní? Znova dodat na pojišťovnu podepsaný papír že je přihlášena na kod L až do 5.01.2014? že od šestého nastupuje do zaměstnání ? jak na to?
to samé na OSSZ, také se dodává nějaké oznámení?