Re: Průměr pro ÚP-ještě nemám zprůměrová
Nám bylo řečeno, že průměr se používá za 3Q, protože k uzávěrce mezd dojde až 20, do kdy musí být odvody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 12. 2013 6:13
Dobrý den, dostala se ke mně informace, že jeden náš zaměstnanec přijde po svátcích 2.1.2014 do práce a ukončí PP dle § 56, odst. 1 b) z toho důvodu, že nemá vyplaceny 4,5 mzdy (do té doby mu jistě toto všechno zaměstnavatel nedoplatí, nemá z čeho). Půjde na ÚP, pracuje u této firmy již několik let, takže nárok na podporu bude mít.Jenomže já nevím, jak mu vystavím potvrzení pro ÚP, protože ještě nebudu mít jeho pracovní výkaz (dostanu ho tak cca 10.1.2014) a protože bude začátek nového čtvrtletí, tak budu potřebovat nový průměr, který se vypočte z 4. Q 2013 a já ho budu znát až tak kolem toho 10.1. Prosím nevíte, je nějaká lhůta, do kdy musí zaměstnanec dodat na ÚP po zaregistrování potvrzení o výdělku? Ještě nikdy jsem takovou situaci neřešila, tak nevím co mám dělat. Děkuji za každou radu!