Re: vystoupení účastníka sdružení
Omlouvám se, neumím poradit. Tuto otázku jsem řešil (hlavně z hlediska daňového) tak, že jsem v Google zadával slova "Sdružení fyzických osob" tak dlouho, až jsem vydoloval téměř padesát stran různých textů, předpisů, zákonů a odpovědí na různé dotazy, které ovšem dnes mohou mít cenu pouze historickou.
Pokuste se o to aspoň tak. Jinak věřím, že tento dotaz přivede do rozpaků i některé zkušené daňové poradce.
Re: vystoupení účastníka sdružení
Takhle z "voleje", bez znalosti podrobností = smlouva
o sdružení a pod.nelze zodpovědně poradit.Jedno je jisté.
ze sdružení oo dvou účastnících nelze vystoupit, jedině
lze sdružení rozpustit. Zkuste si prostudovat § 829 an Obč,z
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 12. 2013 7:38
Dobrý den.
Jsme dva účastníci sdružení. Druhý účastník chce vystoupit se sdružení. Poměr ve sdružení je 50:50. Podnikáme v činnosti specializovaný maloobchod. ZA deset let činnosti máme na skladě zboží určenému k prodeji ( prádlo a oblečení ) za cca 1 800 000 kč. Jakou formou se mám vypořádat s druhým účastníkem sdružení? Mohu mu řící, ať si vezme polovinu věcí, nebo ho musím vyplatit v penězích. A jestliže ho musím vyplatit, jde dohodnout nějaký splátkový kalendář, dle kterého bych 900 000 splácel z vytvořeného zisku let budoucích?
Děkuji za odpověď.
Němec