Re: Silniční daň za 2013
silniční daň počítáte ne dle ceny, ale dle obsahu a typu vozu, zaplatit můžete určitě jednou za rok.
Ano to může, ale vzhledem k tomu, že auto pořídil v listopadu, tak mu vznikla povinnost zaplatit zálohu k 16.12. Ovšem je otázkou, zda za listopad má platit daň. Pokud ano, měl zaplatit zálohu, pokud ne, tak nebylo za co platit zálohu. Pokud nevykázal v listopadu firemní jízdu, tak za listopad neplatí.
A ještě k té otázce, s měsíčními platbami, v zákoně je napsáno, kdy jsou splatné zálohy:
15.4., 15.7., 15.10. a 15.12.
a nebo jednorázově do 15.4.
Dobrý den,
Prosim, poridil jsem v listopadu auto jako osvč, ale nejezdil jsem, podnikani jsem začal využívat od prosince, kdy jsem se přihlasil k silniční dani. chapu, ze silnička bude pouze za prosinec jak bubu podavat daň. Priznani, že? Ale mam dotaz, s autem jezdim pracovne z 50% na slovensku, bude v tomto připade neco nejak jinak ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
20. 12. 2013 12:21
Jsem OSVČ, plátce DPH. V listopadu jsem na úvěr koupil osobní auto pro podnikání. Prosím, nevíte někdo, kdy mám zaplatit silniční daň za 11-12/2013 a jak se spočítá výše? Díky za rady.