Příloha k DPH § 92 podaná přes EPO

• (neregistrovaný)

22. 12. 2013 11:09

Dne 20.12.2013 jsem podala přes portál daň. správy přílohy k DPH dle § 92. Po té se mi do rukou dostala faktura týkající se přenes.daň. povinnosti, která spadá ještě do listopadu. Jak mám postupovat, aby původní podání bylo stornováno ( nahradím jej novým , kde bude i faktura, která tam chybí ). Přiznání k DPH jsem ještě nepodala. Na portále jsem četla, že se podá bez vyplněných řádků a do textové přílohy se uvede důvod podání bez řádků. Je to skutečně tak ? Prosím zkušenější o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 12. 2013 17:20

P.C. (neregistrovaný)

Re: Příloha k DPH § 92 podaná přes EPO
      Asi nejsem zkušenější, ale chápu to takto:
      Máte 3 možnosti -
      1) Řádné daňové přiznání - podává se jedenkrát do 25. dne v měsíci
      2) Opravné daňové přiznání - podává se do 25. dne, pokud je v řádném přiznání nějaká chyba
      3) Dodatečné daňové přiznání - podává po 25. dni

Takže podejte opravné přiznání a tím se celé řádné přiznání a předchozí opravná přiznání ruší včetně dříve zaslaných příloh. Více najdete na webu, třeba tady: http://www.priznani-danove.cz/opravne-danove-priznani-k-dph.html

• 22. 12. 2013 18:29

H,P (neregistrovaný)

Re: Příloha k DPH § 92 podaná přes EPO
      No, tazatelka píše, že žádné přiznání dosud nepodala. Takže přiznání bude řádné, i s tou fakturou. A výpis z evidence nový, tak jak má být. Pokud teda tou přílohou myslíte výpis z evidence. Ona to není příloha, ale samostatné podání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).