HYPO 1 mio. pro OSVC a s.r.o. jak na to

• (neregistrovaný)

23. 12. 2013 12:27

Ahoj,
    planuji si v roce 2015 vzit hypo na RD okolo 1-1,5 milionu k rekonstrukci.
    Nyni jsem OSVC a danim pausalem. Mam nejvyssi pausal - remeslnou cinnost a nechci byt platcem DPH, proto nemohu vydelat nejake zavratne penize (velke zakazky pro firmy delam pres sro) Nemuzu tedy vydelat ani naoko vice - navic, banky OSVC posuzuji skrze prsty a musel bych tak mit prijmy opravdu velike.

Jsem take majitel a jednatel s.r.o., ktera nema moc velke prijmy - soustredim se spise na firmy a ten maly zisk si vyplacim jako mzdu na dohodu.
    Proto jsem premyslel, ze by bylo lepsi, se v te sro zamestnat. Pristi rok (2014) planuji cinnost, ktera by mela zvysit prijem a budu muset resit, jak ty penize z firmy dostat - vyplaceni dividend je asi blbost.

Neumim si ale vypocitat, abych mel predstavu, kolik musi s.r.o. vydelat, abych si mohl vyplacet plat, ktery by byl pro banku zajimavy vzhledem k vysi hypoteky a ani jake s tim budu mit naklady - odvody + dane.

zajimalo by mne tedy :
    1) jak se muzu uz letos pripravit - zaplatit uz nyni velke dane?
    2) kolik si v pristim roce vyplacet mzdu
    3) kolik mne ta mzda bude stat na danich a odvodech a kolik mi to usetri naopak na OSVC - kdyz nebudu jen osvc, ale i zavislou cinnost
    4) je to dobry napad - s tim zamestananim? nebo mam radeji uz nyni sundat pausal do nizsiho pasma a platit vyssi dane jen jako osvc a na s.r.o. nesahat - nebude to provokace financaku? asi nepochopi, ze to delam dobrovolne a neuplatnoval jsem dosud vyssi pausal podvodne - nechci ani zbytecne kontroly :-(

Diky za rady,
    P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).