Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
23. 12. 2013 12:27
Ahoj,
planuji si v roce 2015 vzit hypo na RD okolo 1-1,5 milionu k rekonstrukci.
Nyni jsem OSVC a danim pausalem. Mam nejvyssi pausal - remeslnou cinnost a nechci byt platcem DPH, proto nemohu vydelat nejake zavratne penize (velke zakazky pro firmy delam pres sro) Nemuzu tedy vydelat ani naoko vice - navic, banky OSVC posuzuji skrze prsty a musel bych tak mit prijmy opravdu velike.
Jsem take majitel a jednatel s.r.o., ktera nema moc velke prijmy - soustredim se spise na firmy a ten maly zisk si vyplacim jako mzdu na dohodu.
Proto jsem premyslel, ze by bylo lepsi, se v te sro zamestnat. Pristi rok (2014) planuji cinnost, ktera by mela zvysit prijem a budu muset resit, jak ty penize z firmy dostat - vyplaceni dividend je asi blbost.
Neumim si ale vypocitat, abych mel predstavu, kolik musi s.r.o. vydelat, abych si mohl vyplacet plat, ktery by byl pro banku zajimavy vzhledem k vysi hypoteky a ani jake s tim budu mit naklady - odvody + dane.
zajimalo by mne tedy :
1) jak se muzu uz letos pripravit - zaplatit uz nyni velke dane?
2) kolik si v pristim roce vyplacet mzdu
3) kolik mne ta mzda bude stat na danich a odvodech a kolik mi to usetri naopak na OSVC - kdyz nebudu jen osvc, ale i zavislou cinnost
4) je to dobry napad - s tim zamestananim? nebo mam radeji uz nyni sundat pausal do nizsiho pasma a platit vyssi dane jen jako osvc a na s.r.o. nesahat - nebude to provokace financaku? asi nepochopi, ze to delam dobrovolne a neuplatnoval jsem dosud vyssi pausal podvodne - nechci ani zbytecne kontroly :-(
Diky za rady,
P.