Výpovědní doba a pracovní neschopnost

• (neregistrovaný)

26. 12. 2013 19:13

Dobrý den, velice prosím o info, jaký bude mít vliv nemocenská na výpověď. Dala jsem výpověď z pracovního poměru, 2 měsíční výpovědní doba mi začne tedy běžet od 1.1.2014. Moc prosím o informaci, jaký bude mít vliv moje pracovní neschopnost (mám plánovanou operaci v půli ledna) na tuto výpovědní dobu???? Vysvětlí mi to někdo prosím :-( ? Děkuji mockrát

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 12. 2013 19:31

xJ (neregistrovaný)

Re: Výpovědní doba a pracovní neschopnos
      Vaše pracovní neschopnost nebude mít na skončení pracovního poměru žádný vliv. PP skončí 28.2.2014 bez ohledu na nemoc. Výpovědní doba se o dobu nemoci prodlužuje v případě, že výpověď dá zaměstnavatel zaměstnanci.

• 26. 12. 2013 20:07

JCh (neregistrovaný)

Velice děkuji za odpověď. Zmátla mě známá, která mě před psaním dotazu volala a přesvědčivě tvrdila, že se to přerušuje, ikdyž jsem to dala já. Takže mi opravdu skončí PP toho 28.2. a mohu 1.3. bez problému nastoupit do nového PP dle předpokladu. Děkuji moc za uklidnění :-)

• 26. 12. 2013 20:15

xJ (neregistrovaný)

toto řeší zákoník práce § 53
      odst.2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).