Re: Změna pracovní smlouvy-prosím
mám dovolenou - nevybraná dovolená z roku 2012 (mám
>to domluvené s vedoucím, ale nemám podepsanou žádnou
>dovolenku, nikdy jsme to nevypisovali, jenom jsme se
>ústně domluvili). Za rok 2013 určitě nemám nárok na
>žádnou dovolenou, když jsem celý rok marodila. V pracovní
>smlouvě mám uvedeno místo výkonu práce Dolní Suchá
>230. Dnes jsem od zaměstnavatele dostala obálku s modrým
>pruhem, kde mi sděluje, že došlo ke změně místa
>podnikání (jednalo se o restauraci) a vyzývá mě abych
>2.1.2014 nastoupila do práce na nové adrese a domluvíme se
>na nové pracovní smlouvě.
>Teď nevím, jak mám reagovat. Ve stávající pracovní
>smlouvě mám v jednom bodu uvedeno, že veškeré změny
>pracovní smlouvy se mění po oboustranné dohodě. Je mi
>jasné, že mě nechce dát výpověď, aby nemusel platit
>odstupné. Už jenom ten důvod, kdy ví, že jsme se domluvili na
>vyčerpání dovolené do 3.1.2014 a vyzývá mě, abych se
>2.1.2014 dostavila do práce. Mám obavu, že když se tam
>nedostanu, tak mi bude chtít dát výpověď pro porušení
>pracovní kázně. Nevím jak postupovat, nové místo práce
>je pro mě nevyhovující. Musím prosím souhlasit se
>změnou místa práce, nebo když nebudu tak mě může propustit
>z důvodu, že mi nové místo nabídl, já ho odmítla a
>nedostanu odstupné.
>Vůbec nevím, co mě čeká a jak mám reagovat. Odstupné
>je pro mě dost důležité.
>Asi jsem to napsala hodně zmateně, ale nejsem zběhlá v
>paragrafech a podobně. Moc prosím zkušené o radu co
>mám dělat.
>Jestli mám na ten dopis reagovat písemně, abych měla
>něco v ruce, nebo co mám udělat.
>Předem všem děkuji za odpověď.
>Jakubka
pokud máte v prac.smlouvě přímo uvedeno místo výkonu práce a toto od nového roku již nebude, tak Vám nemůže nařídit, abyste dojížděla do jiného místa, jedině s Vašim souhlasem... pokud se původní místo výkonu práce ruší, tak máte samozřejmě nárok na odstupné
Re: Změna pracovní smlouvy-prosím
doporučuji se tam dostavit, vyslechnout zam-tele, co a jak a pokud nechcete v tom novém místě pracovat, tak mu to sdělíte s tím, že nejste povinna dojíždět jinam než bylo sjednáno v PS a on to musí řešit. Jestliže Vám nezajistí přidělování práce dle ujednání v PS, jde o překážku na straně zam-tele a do doby ukončení PP je povinen Vám platit náhradu mzdy průměrem. Může Vám nabídnout dohodu o ukončení PP, ale trvejte na tom, aby v ní bylo uvedeno, že se uzavírá z důvodu dle § 542 b) - přemístění zam-tele a z toho plyne nárok na odstupné, jak psáno výše,dále žádejte sjednání vyššího odstupného za výpovědní dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 12. 2013 20:24
Dobrý den, moc bych prosila o radu. Nejsem vůbec zběhlá v těchto věcech a proto prosím zkušené o pomoc.
Mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Od 1.1.2013 do 20.12.13 jsem byla na nemocenské. Od 21.1213 do 2.1.2014 mám dovolenou - nevybraná dovolená z roku 2012 (mám to domluvené s vedoucím, ale nemám podepsanou žádnou dovolenku, nikdy jsme to nevypisovali, jenom jsme se ústně domluvili). Za rok 2013 určitě nemám nárok na žádnou dovolenou, když jsem celý rok marodila. V pracovní smlouvě mám uvedeno místo výkonu práce Dolní Suchá 230. Dnes jsem od zaměstnavatele dostala obálku s modrým pruhem, kde mi sděluje, že došlo ke změně místa podnikání (jednalo se o restauraci) a vyzývá mě abych 2.1.2014 nastoupila do práce na nové adrese a domluvíme se na nové pracovní smlouvě.
Teď nevím, jak mám reagovat. Ve stávající pracovní smlouvě mám v jednom bodu uvedeno, že veškeré změny pracovní smlouvy se mění po oboustranné dohodě. Je mi jasné, že mě nechce dát výpověď, aby nemusel platit odstupné. Už jenom ten důvod, kdy ví, že jsme se domluvili na vyčerpání dovolené do 3.1.2014 a vyzývá mě, abych se 2.1.2014 dostavila do práce. Mám obavu, že když se tam nedostanu, tak mi bude chtít dát výpověď pro porušení pracovní kázně. Nevím jak postupovat, nové místo práce je pro mě nevyhovující. Musím prosím souhlasit se změnou místa práce, nebo když nebudu tak mě může propustit z důvodu, že mi nové místo nabídl, já ho odmítla a nedostanu odstupné.
Vůbec nevím, co mě čeká a jak mám reagovat. Odstupné je pro mě dost důležité.
Asi jsem to napsala hodně zmateně, ale nejsem zběhlá v paragrafech a podobně. Moc prosím zkušené o radu co mám dělat.
Jestli mám na ten dopis reagovat písemně, abych měla něco v ruce, nebo co mám udělat.
Předem všem děkuji za odpověď.
Jakubka